La segona edició de l’Smart Island World Congress comptarà amb destacats ponents internacionals

El congrés líder mundial sobre illes intel·ligents comptarà amb 95 speakers, la majoria de perfil internacional, que debatran sobre com enfortir les relacions entre territoris insulars alhora d’afrontar reptes com el turisme, el canvi climàtic, la competitivitat o la innovació. L’esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona, amb el suport del Govern Balear, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Calvià, celebra la seva segona edició el 23 i 24 d’abril a Calvià (Mallorca). 
Entre els ponents principals, destaca Doug Lansky, consultor i expert internacional en turisme i tendències de futur del sector. És autor d’una desena de llibres, incloent-ne dos per a l’editorial Lonely Planet i tres per a Rough Guides. Ha escrit articles per publicacions com National Geographic Traveler, Reader’s Digest, Esquire, The Guardian o The Hufftington Post, entre d’altres. També ha impartit conferències a l’Organització Mundial del Turisme de les Nacions Unides, a un centenar d’universitats d’arreu del món i a la seu central del National Geographic.
Un altre dels ponents principals és Lauri-Ann Ainsworth, Directora de Desenvolupament i Comunicacions del Branson Centre of Entrepreneurship Caribbean. Ainsworth compta amb una gran experiència en els camps del  màrqueting i les comunicacions així com en l’ecosistema emprenedor, atès que ha ajudat nombroses startups a desenvolupar-se. El Branson Centre of Entrepreneurship Caribbean va néixer el 2011 de la mà de Virgin Unite, la fundació del Virgin Group, propietat del magnat Richard Branson. El seu objectiu és donar suport a noves empreses que aportin valors positius a la societat.
Kate Brown, Directora Executiva de la Global Island Partnership, l’associació de la ONU que agrupa els territoris insulars també participarà al congrés. L’entitat que promou la col·laboració entre illes en àmbits com la conservació natural i la sostenibilitat.
La segona edició de l’Smart Island World Congress, comptarà amb una destacada presència de representants institucionals internacionals. Entre ells, el primer ministre de les Illes Cook (Nova Zelanda); el secretari d’estat de Puerto Rico; l’alcalde de Zanzíbar (Tanzània) i de Port Louis (Maurici); o el tinent d’alcalde d’Ajaccio (Còrcega) i d’Hvar (Croàcia).
Espai B2B i Premis
Com a novetat, enguany el congrés comptarà amb un esdeveniment professional anomenat Island2Island, en el qual les illes participants podran concertar reunions entre elles o amb algunes de les empreses participants, amb l’objectiu d’establir relacions comercials i trobar oportunitats de negoci. El registre es pot fer a través del web del congres i estarà obert fins el 21 d’abril. Mentrestant, les reunions entre els participants s’aniran tancant entre el 3 i el 21 d’abril.
Pel que fa a la segona edició dels Smart Island Awards, fins el 5 d’abril es poden presentar les candidatures a les tres categories existents: Smart Island, Smart Destination i Sustainable Development. Els guardons  s’entregaran el 23 d’abril durant la celebració del congrés.
Barcelona, 28 de març de 2018