Smart City Live connecta l’ecosistema urbà en una innovadora proposta digital

Smart City Live (SCL), l’edició digital d’aquest any de Smart City Expo World Congress (SCEWC), cimera de ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona, ​​ha conclòs la seva celebració després de connectar l’ampli ecosistema de les smart cities i establint-se com un nou referent dels esdeveniments digitals. Durant dos dies, el certamen ha reunit 242 ponents i urbs dels cinc continents, i continuarà amb l’impuls de la transformació urbana de forma permanent des de la nova plataforma Tomorrow.City.

SCL ha estructurat el seu programa en sis eixos temàtics: mobilitat urbana sostenible; tecnologies per afrontar els grans reptes urbans; redisseny de les ciutats per tal que siguin més habitables, polítiques per aconseguir una recuperació econòmica inclusiva, infraestructures resilients, i el futur del retail a l’era digital. Després de l’emissió de 44 hores de continguts, l’esdeveniment ha reunit 20.489 usuaris únics de 144 països, el 76% provinents de l’estranger. Els assistents han registrat un total de 114.215 visualitzacions.

El director de Smart City Live, Ugo Valenti, ha assegurat que “les ponències d’aquesta edició han delimitat el panorama i els principals reptes que les ciutats han d’afrontar en el context de la pandèmia però també en el futur. El nostre objectiu ha estat reactivar tot l’ecosistema d’innovació urbana, aconseguir que les experiències compartides contribueixin a accelerar la recuperació a nivell global. Poder aportar el nostre gra de sorra en aquesta finalitat col·lectiva és una de les raons de ser de Smart City Live”.

Per la seva banda, el director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, ​​Salvador Tasqué, ha afirmat que “Smart City Live ha apostat per un format completament adaptat al mitjà digital i pensat per oferir els continguts d’una manera diferent. Els resultats obtinguts demostren que hem aconseguit establir un nou referent en la celebració d’esdeveniments digitals que seran un molt bon complement als esdeveniments presencials que Fira de Barcelona tornarà a celebrar en els seus recintes”.

Entre els ponents més destacats han figurat Parag Khanna, estrateg geopolític i fundador de FutureMap; Jeff Merrit, responsable de IOT, Robotics & Smart Cities en el Fòrum Econòmic Mundial; Carlo Ratti, arquitecte, enginyer i director de Senseable City Lab del MIT; Saskia Sassen, professora de sociologia de la càtedra Robert S. Lynd Professor a la Universitat de Columbia; Brent Toderian, urbanista i fundador de Toderien Urban Works; i Sameh Wahba, director global de Disaster Risk Management, Resilience and Land Global Practice al Banc Mundial.

A més, el certamen ha comptat amb la presència d’alcaldes i representants de governs de tot el món com Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; Michael Müller, alcalde de Berlin; Lori Lightfoot, alcaldessa de Chicago; Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat; Daniel Quintero, alcalde de Medellín i president de Metropolis; Mohamed Boudra, alcalde d’Alhucemas i president de UCLG; Anne Hidalgo, alcaldessa de París; Teresa Ribera, vicepresidenta quarta del Govern d’Espanya i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; i Takuya Hirai, ministre de Transformació Digital, Seguretat Social, Sistema Tributari i Política en Tecnologies de la Informació de Govern del Japó.

Entre les empreses que han participat a SCL figuren Alcatel Lucent, AMB, Axis, Xina Unicom, Deloitte, Enel-X, Engie, FIA, Huawei, Keolis, Mastercard, Microsoft, Nokia, RACC, SAP, Seat, Siemens, Xangai Oriental Group , Smart Ports i Sorigué.

Nova plataforma Tomorrow.City
La La celebració de SCL s’ha desenvolupat a la nova plataforma Tomorrow.City, pensada per oferir a empreses i administracions públiques recursos sobre tecnologia, formació, investigació i inversió en l’àmbit de les ciutats intel·ligents durant tot l’any. Amb un enfocament multidisciplinari i a partir de la intel·ligència col·laborativa, el seu objectiu és accelerar el desenvolupament de ciutats sostenibles i inclusives i s’articularà a través de quatre àmbits d’acció: el coneixement, els negocis, la formació i el talent, i la difusió, de manera permanent durant tot l’any.

Entre els molts serveis que ofereix Tomorrow.City estan Tech Radar, una cartera digital constantment actualitzada de les tecnologies, prototips i solucions més recents disponibles al mercat; el servei Tomorrow.Talent, una experiència d’educació flexible dissenyada per ajudar els professionals a través d’una formació de primer nivell en temes clau sobre innovació urbana; Tomorrow.Podcast i Tomorrow.Mag, un podcast i una revista orientats a augmentar la difusió dels principals desafiaments, solucions i estratègies desenvolupades en el camp de les ciutats intel·ligents; i Tomorrow.Observatory, un observatori diari que analitza les principals fonts internacionals sobre innovació urbana i selecciona els temes i estudis més rellevants publicats a tot el món.

World Smart City Awards
Aquest any la ciutat de Xangai (Xina) ha estat reconeguda amb el guardó Smart City 2020 per la seva iniciativa Smart Xangai – People-Oriented Smart City. La seva estratègia per desenvolupar una àmplia gamma de serveis i recursos ciutadans, inclòs el desplegament d’una infraestructura digital universal, una plataforma de govern electrònic i un programa d’integració de tecnologies de la informació en la indústria, així com els resultats obtinguts, han estat claus en la decisió de jurat.

SCEWC tornarà el 2021 en el seu format presencial, complementat digitalement amb Tomorrow.City, i se celebrarà conjuntament amb Smart Mobility Congress i Retail & Brand Experience World Congress del 16 al 18 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Barcelona, 19 de novembre de 2020

Folc Lecha
+34 932 333 555
flecha@firabarcelona.com