Smart City Expo 2022 reuneix l’ecosistema urbà per dissenyar Ciutats inspirades per Persones

Smart City Expo World Congress (SCEWC)el principal esdeveniment internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzat per Fira de Barcelona, reunirà l’ecosistema d’innovació urbana per traçar un pla per a un planeta urbanitzat més sostenible i habitable. Del 15 al 17 de novembre i sota el lema Cities Inspired by People (Ciutats inspirades per persones), més de 800 expositors, 700 ciutats i regions i 400 ponents es reuniran a Barcelona per impulsar junts la transformació de les metròpolis de tot el món i compartir coneixements i experiències.

L’esdeveniment reunirà els principals experts i empreses internacionals per abordar els reptes de la transformació urbana. Per abastar els nombrosos camps implicats, el programa del congrés s’estructurarà en vuit eixos temàtics: Tecnologies Habilitants, Energia i Medi Ambient, Tomorrow.Mobility World Congress, Governança, Vida i Inclusió, Economia, Infraestructures i Edificis, i Seguretat i Protecció.

Ciutats dels cinc continents enviaran delegacions a SCEWC, entre elles Amsterdam, Atlanta, Barcelona, Berlín, Boston, Brussel·les, Buenos Aires, Doha, Frankfurt, Kiev, Nova York, París, Quito, Reikiavik, Rio de Janeiro, Roma, Seül, Estocolm, Sidney, Tel Aviv, Tòquio i Viena. Així mateix, molts països com Alemanya, Àustria, Bèlgica, Brasil, Canadà, Xile, Corea del Sud, Espanya, Estats Units, Estònia, Finlàndia, França, Índia, Israel, Itàlia, Japó, Letònia, Luxemburg, Mèxic, Irlanda del Nord, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal i Suècia mostraran els seus últims projectes i solucions.

El director del SCEWC, Ugo Valenti, ha assegurat que “convertir-se una vegada més en la capital de les ciutats intel·ligents és un gran honor per a Smart City Expo. Acollir més de 700 ciutats i un important nombre d’alcaldes i ministres de diferents països reforça el nostre paper com a element clau en l’agenda global d’innovació urbana. Barcelona i l’esdeveniment són més que el lloc on es reuneixen un cop l’any les organitzacions líders del sector amb els seus clients, s’han convertit en un motor d’innovació i canvi en el panorama urbà. Poder ajudar a transformar el món en un lloc millor, més sostenible i habitable ha estat el nostre objectiu des del primer dia“.

Eines per remodelar un món urbà

Les solucions urbanes són un element fonamental de l’ecosistema de les ciutats intel·ligents, i les 800 empreses expositores mostraran els seus últims productes i tecnologies i com poden ajudar els governs locals a redissenyar les seves ciutats. Entre elles hi ha Accenture, Amazon Web Services, Cisco, Dell & Nvidia, EDF, FCC Environment, Fiware, Honeywell, Microsoft, Moventia, Smart Ports: Piers of the Future i Sorigué.

Els més de 400 experts que participaran al Congrés convertiran SCEWC en la principal plataforma mundial de coneixement urbà capaç de cobrir tots els angles de la transformació de les ciutats. Entre els ponents principals d’aquesta edició figuren l’arquitecta Elizabeth Diller, el jardiner Ron Finley i la matemàtica Hannah Fry.

Diller ha estudiat com emmotllar el comportament a través de l’espai urbà públic i és responsable de projectes tan aclamats com la High Line de Nova York i el nou centre d’art The Shed dels molls de Hudson.

Ron Finley ha encapçalat una revolució verda a Los Angeles, on la jardineria de guerrilla ha transformat les parcel·les de terra del centre-sud de la ciutat en jardins en els quals els veïns no només cultiven hortalisses, sinó també comunitats més sanes.

Hannah Fry ensenya Matemàtiques de les Ciutats al University College de Londres. I ha estat capaç de desxifrar els patrons d’una àmplia gamma d’activitats socials que van des de les compres i el transport fins a la delinqüència urbana, els disturbis i el terrorisme.

Chengdu stage
Per primera vegada, SCEWC tindrà una segona seu durant l’esdeveniment. La ciutat xinesa de Chengdu acollirà un escenari secundari durant els dos primers dies del Congrés. Està previst que hi participin un total de 80 ponents, entre els quals hi ha Liu Xiaoliu, vicealcalde executiu del Govern Popular Municipal de Chengdu, i Lin Nan, tinent d’alcalde de Chengdu. L’escenari de Chengdu comptarà també amb una zona d’exposicions per mostrar la planificació, la tecnologia i les solucions de diverses ciutats que estan promovent activament el desenvolupament urbà intel·ligent.

El futur de la mobilitat
Entre els problemes més crítics als quals s’enfronten les ciutats de tot el món hi ha el repte d’equilibrar un planeta cada vegada més urbanitzat i densament poblat amb la necessitat de moure’s de tots els seus habitants.

Aquest és el principal objectiu del Congrés Mundial Tomorrow.Mobility, esdeveniment coorganitzat per Fira de Barcelona i l’EIT Urban Mobility, una iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia, organisme de la Unió Europea. En la seva segona edició, Tomorrow.Mobility promourà el disseny i l’adopció de nous models de mobilitat urbana sostenible.

Les sessions incloses en el programa de la conferència abasten temes com la consideració del transport públic com una prioritat global en un context d’augment dels preus de l’energia, l’ús de zones de baixes emissions, l’electrificació i la micromobilitat per aconseguir la neutralitat del carboni al més aviat possible, i el desenvolupament segur de la mobilitat aèria urbana (UAM).

Entre els més de 80 experts que participaran en el debat es troben Kelly Larson, líder del treball de seguretat viària i prevenció d’ofegaments a Bloomberg Philanthropies; Karen Vancluysen, secretària general de POLIS; Marco te Brömmelstroet, professor de Futurs de la Mobilitat Urbana de la Universitat d’Amsterdam; i Thomas Geier, responsable d’investigació i política de les Autoritats Europees de Transport Metropolità.

Barcelona, 3 de novembre de 2022

Folc Lecha
+34 93 233 35 55
flecha@firabarcelona.com