Smart City Expo serà Smart City Live aquest 2020

Smart City Expo World Congress (SCEWC), la principal cimera internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents, organitzada per Fira de Barcelona, tindrà lloc de l’17 a l’18 de novembre amb una edició digital sota el nom de Smart City Live. La cimera urbana presentarà un nou format online de dos dies destinat a proporcionar una plataforma de coneixement per debatre sobre els principals reptes de les ciutats en l’actual situació i continuar sent referent mundial en innovació urbana.

El nou Smart City Live tornarà a reunir els principals protagonistes, institucions i experts internacionals sobre ciutats intel·ligents en una nova proposta virtual i interactiva que s’estructurarà en dos blocs que inclouen un programa de televisió que es transmetrà en directe el 17 de novembre a través de la pàgina web de l’esdeveniment i de les seves xarxes socials, i un segon dia que acollirà workshops i esdeveniments paral·lels online.

El director de SCEWC, Ugo Valenti, ha afirmat que “el nostre objectiu principal aquest any és oferir una plataforma per accelerar la recuperació dels ecosistemes urbans, a través d’un nou model que ens permeti, mitjançant el format digital, connectar amb tots els actors del nostre sector. Sens dubte, la situació actual canviarà a les ciutats i el seu funcionament, però pot fer-ho, ajudant-nos a construir metròpolis capaces de dotar de millors serveis i recursos als seus habitants i d’estar llestes per respondre a noves amenaces. Smart City Live és la nostra contribució en aquest projecte col·lectiu“.

El programa de televisió en directe del 17 de novembre se centrarà en l’impacte global de la pandèmia, com ha afectat les ciutats en particular i com s’estan redefinint per adaptar-se a aquest nou escenari. A través d’entrevistes, debats, informes i històries d’èxit, Smart City Live abordarà els canvis recents en mobilitat, consum i serveis, entre d’altres temes.

El 18 de novembre, l’esdeveniment oferirà tallers digitals i taules rodones online per debatre sobre els principals reptes que afronten les ciutats més enllà del context a curt termini generat per la pandèmia.

Nova plataforma 365 dies l’any
A més, SCEWC llança aquest any 2020 Tomorrow.City, la nova plataforma pensada per oferir a empreses i administracions públiques recursos sobre tecnologia, formació, investigació i inversió durant tot l’any. Amb un enfocament multidisciplinari i a partir de la intel·ligència col·laborativa, el seu objectiu és accelerar les ciutats sostenibles i inclusives i s’articularà a través de quatre àmbits d’acció diferents: el coneixement, els negocis, la formació i el talent, i la difusió.

SCEWC tornarà el 2021 en el seu format habitual i de forma conjunta amb Smart Mobility Congress i Retail & Brand Experience World Congress, del 16 a el 18 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Barcelona, 2 de juliol de 2020

Folc Lecha
+34 932 333 555
flecha@firabarcelona.com