Experts com Khanna, Saskia Sassen, Carlo Ratti i Sameh Wabah, ponents de Smart City Live

Smart City Live (SCL), la innovadora edició digital que el 2020 organitza Smart City Expo World Congress (SCEWC), ha anunciat els primers ponents de l’esdeveniment de dos dies que se celebrarà del 17 al 18 de novembre. Entre els experts que analitzaran l’impacte global de la pandèmia COVID-19, com ha afectat les ciutats en particular i com les metròpolis s’estan redefinint per adaptar-se a aquest nou escenari figuren Parag Khanna, Saskia Sassen, Carlo Ratti i Sameh Wabah.

Parag Khanna és un dels principals analistes geopolítics del món, especialitzat en el paper clau de les ciutats al planeta i en com les metròpolis hiperconectades, amb un poder demogràfic i econòmic en constant creixement, estan construint una xarxa pròpia que podria convertir-se en el principal motor global en el futur pròxim. També és fundador i soci gerent de FutureMap, una firma d’assessoria estratègica basada en dades.

Per la seva banda, Saskia Sassen, professora de Sociologia Robert S. Lynd a la Universitat de Columbia i membre del seu Comitè de Pensament Global, que va presidir des de 2009 fins a 2015, és una estudiosa de ciutats, immigració i estats en el marc de l’economia mundial , amb la desigualtat, el gènere i la digitalització com tres variables clau que defineixen el seu treball.

Carlo Ratti és el director del Senseable City Lab del MIT i soci fundador del despatx Carlo Ratti Associati de disseny i innovació. Ratti, expert mundialment reconegut en matèria de ciutats intel·ligents, és copresident del Consell Global sobre el Futur de les Ciutats i la Urbanització del World Economic Forum de Davos i figura en la Llista Smart de 50 persones que canviaran el món de la revista Wired.

Sameh Wahba és el director mundial de l’oficina de Urban, Disaster Risk Management, Resilience and Land del Banc Mundial, amb seu a Washington, DC (EUA). Expert en planificació urbana i enginyeria arquitectònica, va treballar a l’Institut d’Estudis d’Habitatge i Desenvolupament Urbà a Rotterdam i al Centre d’Estudis de Desenvolupament Urbà de Harvard abans d’unir-se a l’Banc Mundial.

Els ponents interactuaran i respondran a les preguntes dels assistents a l’esdeveniment i les seves conferències quedaran emmagatzemades i disponibles per a tots els usuaris registrats a la plataforma Tomorrow.City que Fira de Barcelona i Grup Mediapro han desenvolupat conjuntament.

Nou format de dos dies
El nou Smart City Live reunirà a les principals institucions i experts internacionals en ciutats intel·ligents en un nou format virtual i interactiu que consta de dos blocs diferents que inclouen un programa de televisió en directe d’una jornada completa transmès el 17 de novembre a través del lloc web de l’esdeveniment i de les seves xarxes socials, i un programa pel segon dia amb workshops online i esdeveniments paral·lels. SCL reunirà a tots els actors implicats en el desenvolupament urbà per abordar els desafiaments clau de les ciutats més enllà del context a curt termini plantejat per la pandèmia, abordant canvis urbans en mobilitat, consum i serveis, entre d’altres temes.

Barcelona, 15 d’octubre de 2020

Folc Lecha
+34 932 333 555
flecha@firabarcelona.com