Piscina & Wellness Barcelona proposa a futurs arquitectes imaginar un centre aquàtic davant la Sagrada Família

Piscina & Wellness Barcelona llança un repte als futurs arquitectes d’arreu el món: imaginar el disseny d’un hipotètic centre aquàtic, apte per al bany públic, davant de la Sagrada Família a la Plaça Gaudí de la capital catalana. Amb aquest exercici conceptual -que no contempla la seva execució-, el saló de Fira de Barcelona convoca la tercera edició del Concurs Internacional per a Estudiants d’Arquitectura que reconeix el talent jove i reflexiona sobre noves formes d’entendre la relació entre l’ésser humà, l’arquitectura i  l’aigua, aportant espais de benestar, salut i d’interrelació per a la comunitat.

El Concurs proposa als estudiants la realització teòrica del projecte d’un centre aquàtic d’ús públic a la Plaça Gaudí de Barcelona, ​​podent utilitzar tota o part de l’àrea delimitada pels carrers Mallorca, Provença, Marina i Lepant. L’exercici ha de preveure, a més, el disseny dels espais necessaris perquè la instal·lació aquàtica sigui funcional (accessos, recorreguts interiors, vestuaris, zona d’aigües i altres àrees obertes als usuaris o bàsiques per a la gestió).

El jurat -integrat per arquitectes i representants de sector de la piscina i el wellness, de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona i de l’empresa patrocinadora del concurs, Fluidra-, valoraran l’aportació de conceptes sostenibles en la proposta arquitectònica i en el ús de la instal·lació, així com la implementació de solucions innovadores que reflexionin sobre el valor de l’aigua per a usos relacionats amb la salut, el benestar i la comunitat. Així mateix, es tindrà en compte la geometria d’illes del Pla Cerdà de Barcelona, ​​la seva relació formal i visual amb l’emblemàtic temple de la Sagrada Família i l’ordenació de l’espai paisatgístic de l’àrea verda on s’ubicaria.

En aquest certamen poden participar alumnes d’arquitectura de qualsevol país (bé de forma individual o per equips), amb l’única condició d’estar matriculats en algun moment de l’any 2021 en alguna Escola d’Arquitectura Oficial. El Concurs atorgarà tres premis en metàl·lic: 2.000 euros per al millor projecte, 1.000 euros per al segon i 500 euros per al tercer. El termini per enviar treballs finalitza el 2 de novembre de 2021.

Els noms dels guanyadors es faran públics el 29 de novembre en un acte que tindrà lloc en el marc de el Saló Piscina & Wellness Barcelona. Els tres primers premis, juntament amb els projectes finalistes, s’exposaran al públic durant tots els dies de la fira.

A la segona edició de el concurs, celebrada el 2019, es van presentar 20 projectes d’estudiants d’Espanya, Xile, Mèxic, Brasil i Singapur, que van imaginar un centre aquàtic al recinte de Port Vell de Barcelona, ​​a l’àrea delimitada pel Moll de les Drassanes i la Rambla de la Mar. Va resultar guanyador el projecte “Caicai Vilu” (el batec de l’aigua) presentat per Ramón Díaz, Miguel Rubio, Zaskya Ruíz i Fabián Penya, alumnes de la Universitat d’Arquitectura, Urbanisme i Geografia de Concepció ( Xile).

Sobre Piscina & Wellness Barcelona

Organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb ASOFAP, Piscina & Wellness Barcelona és l’esdeveniment de major internacionalitat del calendari firal europeu de el sector. Celebrarà la seva pròxima edició en format híbrid (presencial i virtual) del 29 de novembre a el 2 de desembre de 2021 juntament amb Barcelona Building Construmat. La fira reuneix tota la cadena de valor del producte piscina per a ús residencial i públic, a més d’instal·lacions, equipament i accessoris relacionats amb el wellness, l’spa, el fitness i la decoració d’exteriors. Inclou a més diferents activitats de coneixement, reflexió, networking i reconeixement, com és el cas d’aquest Concurs i dels Premis Piscina & Wellness, per projectar els valors de la innovació de el sector de la piscina i el wellness.

Barcelona, 12 de juliol de 2021

CONSULTA LES BASES aquí

Mª Gloria Dilluvio / Maria Dolors Herranz
Tel. 93 233 21 72 – 25 41
gdilluvio@firabarcelona.com / mdherranz@firabarcelona.com