Piscina & Wellness Barcelona repta l’alumnat d’arquitectura a idear un centre aquàtic davant l’Arc de Triomf

Com dissenyaries un modern centre aquàtic, apte per al bany públic, davant l’Arc de Triomf de Barcelona?  Aquest és el repte teòric que Piscina & Wellness Barcelona llança a l’alumnat de les facultats d’arquitectura de tot el món en el seu Concurs Internacional per a Estudiants que arriba a la seva quarta edició.  Als seus esbossos, els participants hauran d’introduir  conceptes sostenibles i noves formes d’entendre les instal·lacions aquàtiques com espais de benestar, salut i d’interrelació per a la comunitat.

El Concurs proposa als joves realitzar el projecte conceptual –no es contempla la seva execució– d’un hipotètic centre aquàtic d’ús públic ubicat davant l’Arc de Triomf de Barcelona, podent utilitzar tota o part de l’àrea delimitada pel Passeig de Lluís Companys entre aquest monument i el Parc de la Ciutadella.  A més del disseny de qualsevol tipus de piscina esportiva, de lleure, de relax o lúdica, l’ exercici ha de resoldre funcionalment accessos, recorreguts interiors, vestuaris, zona d’ aigües i altres àrees obertes a les persones usuàries o que resultin bàsiques per a la gestió d’ una instal·lació d’ aquestes característiques.  Així mateix, els participants hauran d’ imaginar l’ entorn i ordenar l’espai paisatgístic exterior restant, des del punt de vista de la biodiversitat i la relació entre arquitectura, ciutat i paisatge.

El jurat –integrat per arquitectes i representants del sector de la piscina i el wellness i de l’empresa patrocinadora del concurs, Fluidra–, valoraran l’aplicació de conceptes sostenibles en la proposta arquitectònica, així com la implementació de solucions innovadores que reflexionin sobre el valor de l’aigua per a usos relacionats amb la salut, el benestar i la comunitat. Així mateix, es tindrà en compte el caràcter lineal de l’actuació entre l’Arc de Triomf i el Parc de la Ciutadella, així com el seu caràcter de nexe entre Ciutat Vella i l’Eixample del Pla Cerdà

En el certamen poden participar alumnes d’arquitectura de qualsevol país (bé de forma individual o per equips), amb l’única condició d’estar matriculats en algun moment de 2023 en alguna Escola d’Arquitectura Oficial. El concurs atorgarà premis en metàl·lic als tres millors projectes. El termini per enviar-hi treballs finalitza el 18 de setembre de 2023. Els noms dels guanyadors es faran públics el 27 de novembre en un acte que se celebrarà en el marc del saló Piscina & Wellness Barcelona. Els tres primers premis, juntament amb els projectes finalistes, s’exposaran al públic durant la fira.

En la tercera edició del concurs, celebrada el 2021, es van presentar 39 projectes d’11 països, majoritàriament d’Índia, Xina, Japó, Rússia, Mèxic i Espanya, que van imaginar un suposat centre aquàtic davant la Sagrada Família,  a la Plaça Gaudí de Barcelona. Va resultar guanyador el projecte “Santuario Aquatico” presentat per Ivana Angelova, Jingjing Ge i Wenqing Ding del “International Program in Architecture and Urban Design” de la Universitat Meiji (Tokyo).

Preparant Piscina & Wellness Barcelona 2023
Organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb la patronal espanyola del sector ASOFAP, Piscina & Wellness Barcelona se celebrarà del 27 al 30 de novembre al recinte de Gran Via amb la previsió de reunir més de 300 expositors, el 65% d’ells internacionals. La fira mostrarà tota la cadena de valor del producte piscina per a ús residencial i públic, a més d’instal·lacions, equipament i accessoris relacionats amb el wellness, l’spa, el fitness i la decoració d’exteriors.  Entre les seves activitats, inclourà diferents activitats de coneixement, networking i reconeixement, com és el cas d’aquest Concurs, dels Premis Piscina & Wellness Barcelona per projectar els valors de la innovació i sostenibilitat del sector de la piscina i el wellness; i dels Premis Wellness Experience  que distingeixen els millors spas, balnearis i centres de talasoteràpia en l’àmbit peninsular i en la resta d’Europa.

Barcelona, 26 d’abril de 2023

 MÉS INFORMACIÓ aquí

Maria Dolors Herranz / Mª Gloria Dilluvio
Tel. 93 233 25 41 – 2172
 mdherranz@firabarcelona.com /
gdilluvio@firabarcelona.com