Piscina & Wellness Barcelona torna a reunir el sector al voltant de la innovació, constatant l’auge del mercat

El sector de la piscina viu un dels seus millors moments amb un mercat en creixement que demana innovacions i equipaments per aconseguir instal·lacions aquàtiques més sostenibles, experiencials i fàcils de mantenir. Així ha quedat de manifest a Piscina & Wellness Barcelona que, després de quatre dies de intensa activitat comercial als estands, avui tanca les portes al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona reunint més de 10.000 visitants en un ambient de satisfacció generalitzada.

Aquesta edició de Piscina & Wellness Barcelona ha suposat el retrobament presencial del sector espanyol malgrat la pandèmia i ha contribuït a generar comandes de compra i donar a conèixer els darrers desenvolupaments de tota la cadena de valor del producte piscina i spa amb la participació de 208 expositors de 23 països i més de 350 marques representades. Novament, el saló que organitza Fira de Barcelona en col·laboració amb la patronal ASOFAP, ha confirmat el seu lideratge com a referent firal a Espanya i ha revalidat el títol de ser la cita europea amb més internacionalitat del sector.

El clima d’incertesa generat per l’evolució de la pandèmia no ha incidit de manera significativa en el flux de visitants que, confirmant les previsions, superen els 10.000, gairebé la meitat internacionals procedents majoritàriament de països europeus, sobretot França, Itàlia, Bèlgica i Alemanya, així com de l’àrea mediterrània.

El president de Piscina & Wellness Barcelona i president executiu de Fluidra, Eloi Planes, s’ha mostrat satisfet del desenvolupament de la fira, adaptada a la conjuntura actual: “novament el saló ha demostrat ser una eficaç plataforma comercial i de networking capaç d’aglutinar a tot el sector. Ha estat una edició especial, de retrobament, que ha evidenciat les bones perspectives de negoci que té al davant la indústria de la piscina, que ha crescut fortament durant la pandèmia”. Així mateix, Planes destaca l’encert de l’aposta de la fira de reunir i destacar la darrera innovació i les tendències del mercat “ha estat clau en el poder de convocatòria d’aquesta edició i ho serà encara més en futures ocasions ja que els visitants volen veure, tocar i entendre les solucions aquàtiques més capdavanteres del mercat”.

Bon seguiment de les activitats
Un dels principals focus d’atenció del saló ha estat el Wellness Experience, la recreació d’un centre de benestar amb una piscina d’obra climatitzada, saunes, dutxes, àrea fitness i cabines. Allà s’han fet demostracions de teràpies aquàtiques i altres tractaments relacionats amb la salut, la relaxació i el benestar. Els visitants han pogut conèixer el disseny, l’equipament i els serveis que necessita una instal·lació d’aquest tipus perquè sigui funcional, rendible i sostenible. Així mateix, altres de les àrees més transitades han estat la Innovation Zone, on s’exhibien i explicaven les novetats de producte per aconseguir una piscina “smart”, connectada, sostenible i saludable; i el nou espai Outdoor Living on diverses empreses han presentat la seva oferta de mobiliari de disseny i complements per a la decoració d’exteriors.

Al vessant congressual, Piscina & Wellness Barcelona ha acollit, a més, diferents jornades, conferències i taules rodones amb uns 50 ponents en total. Destaquen les sessions del programa d’innovació, pensades per presentar casos d’èxit d’aplicació de noves solucions aquàtiques per crear noves propostes de valor i millorar l’experiència d’ús de les persones en relació amb el benestar, la salut i la creació d’espais inclusius per a la comunitat. També va tenir un ampli seguiment el V Simposi d’Oci Aquàtic centrat en el desenvolupament sostenible i la seguretat de les instal·lacions, la tercera trobada empresarial Piscina & Wellness Llatinoamèrica-Europa que ha aportat reunions de negoci, i les sessions organitzades per diferents entitats del sector.

Esment especial mereix l’acte de lliurament els Premis Piscina & Wellness Barcelona, ​​els Wellness Experience i el Concurs Internacional d’Arquitectura per a Estudiants, els tres certàmens que convoca el saló, i que va reunir el primer dia en un sopar de gala més de 300 persones durant la qual també es va rendir homenatge a la trajectòria de Joan Planes, president de la Fundació Fluidra. A aquest acte de reconeixement sectorial també s’hi va sumar el lliurament dels Premis EUSA 2021 que organitza la Federació Europea d’Associacions Empresarials del sector.

Esdeveniment sostenible
Un any més, Piscina & Wellness Barcelona s’ha sumat a la iniciativa “Towards zero impact” amb l’objectiu de disminuir la generació de residus a la fira, amb l’ús de menys materials, reutilitzant i reciclant productes i materials i evitant el malbaratament alimentari. Cal destacar que en aquesta edició els flotadors tubulars de foam utilitzats a l’ambientació del Wellness Experience es donaran a 35 clubs de natació de Catalunya i l’aigua que ha omplert les piscines exposades a la fira es lliurarà a l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat per que sigui reutilitzada en la neteja d’alguns carrers del municipi.

Piscina & Wellness Barcelona celebrarà la seva propera edició del 28 de novembre a l’1 de desembre de 2023 al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Barcelona, 2 de desembre de 2021

Imatges disponibles aquí


Mª Gloria Dilluvio / Maria Dolors Herranz
Tel. 93 233 21 72 – 25 41
gdilluvio@firabarcelona.com / mdherranz@firabarcelona.com