Piscina & Wellness Barcelona projecta al món l’impacte social de les piscines

Pot una piscina ajudar a transformar una comunitat?, contribuir a millorar la salut de la població?, o facilitar espais de relació compatibles amb l’equilibri mediambiental? Sense cap dubte, sí. La indústria internacional de la piscina, que es reuneix a la fira Piscina & Wellness Barcelona des d’avui fins dijous proposa mirar, entendre, construir i utilitzar aquestes infraestructures aquàtiques des d’una nova perspectiva: L’impacte positiu que les piscines tenen en el benestar individual i social de les persones.

Institucions, entitats, directius d’empreses, administracions públiques, ONG, investigadors, organismes reguladors, mitjans de comunicació i líders d’opinió són el públic al qual la indústria la piscina convida a conèixer el poder de transformació social que tenen les instal·lacions aquàtiques. En aquest sentit, el Pool Horizons Summit és un esdeveniment pioner promogut per empreses i entitats líders del sector a nivell mundial que juntament amb el saló Piscina & Wellness té com a objectiu impulsar el debat sobre el rol de les piscines i la seva contribució als reptes socials i mediambientals a escala global.

Aquesta jornada, que tindrà lloc demà 28 de novembre al recinte de Gran Via en el marc del saló Piscina & Wellness Barcelona, comptarà amb una dotzena de ponents internacionals, entre ells els CEO’s de Fluidra, Hayward i Pentair, Bruce Brooks, Kevin Holleran i Jerome Pedretti respectivament, que presentaran la visió de la indústria de la piscina per a fer front als nous reptes de la societat, així com experiències inspiradores de transformació comunitària gràcies a les instal·lacions aquàtiques dutes a terme en diferents indrets del món.

 

“Best in class”, casos d’èxit
Així, en el programa d’aquesta trobada i promoguts pel saló de Fira de Barcelona s’exposaran quatre casos d’èxit denominats “Best in class” que serviran d’exemple per a obrir el debat. Es tracta del projecte +POOL, una piscina flotant amb forma de creu que permetrà als habitants de Nova York banyar-se a el Hudson. El concepte, secundat per un creixent moviment ciutadà, es basa en el fet que les parets de la instal·lació filtren naturalment l’aigua, ajudant a millorar, al mateix temps, la qualitat i neteja del riu. La directora general de +POOL, Kara Meyer, donarà a conèixer el procés de construcció i els usos que tindrà aquesta infraestructura.

Així mateix, s’exposaran els objectius de la iniciativa “Nager à Paris” un pla sense precedents per a modernitzar el parc de piscines públiques de la capital francesa i proveir d’àrees de bany urbanes, recreatives i familiars a tots els districtes de la ciutat. Aquest ambiciós projecte, en vespra dels Jocs Olímpics de 2024, va acompanyat de més d’un centenar de mesures amb impacte social. Ho explicarà àmpliament el comissionat d’esport de proximitat de l’Ajuntament de París, Karim Ziady.

També es donarà a conèixer el projecte sud-africà de contenidors de transport marítim transformats en centres de natació portàtils per a ensenyar a nedar a la població, especialment nens i joves. Aquestes infraestructures viatgen per diferents regions de Sud-àfrica, acompanyades d’un instructor que ensenya els principis bàsics per a mantenir-se a flotació, evitar ofegaments i nedar. Molts d’aquests contenidors acaben instal·lats permanentment en escoles i comunitats rurals. El representant de la National Sigui Rescue Institute (NSRI) de Sud-àfrica. Andrew Ingram, presentarà els resultats d’aquesta iniciativa. A més, en el marc de la fira, s’instal·larà un d’aquests contenidors perquè els visitants el puguin apreciar directament i comprovar el seu equipament.

Finalment, s’analitzarà el paper social que van tenir les piscines per a acabar amb la segregació racial a Amèrica. Per a això es comptarà amb el professor d’història de la Universitat de Montana, Jeff Wiltse, autor de nombrosos treballs sobre les piscines als Estats Units i sobre les arrels històriques de les disparitats racials contemporànies en la natació i els ofegaments. Vinculat a aquest tema és l’últim “Best in class” que proposa Piscina & Wellness Barcelona. Es tracta de POOL, una experiència museística multidisciplinària que s’exposa en la històrica Kelly Pool de Fairmount Water Works en Philadelpia. Aquesta mostra explora la història i les implicacions contemporànies de la natació segregada als Estats Units, així com la seva connexió amb els problemes actuals d’ofegament que afecten les comunitats negres. La creadora de la mostra, Victoria Prizzia, compartirà els objectius del projecte.

Programa d’innovació
El Pool Horizons Summit s’emmarca i dona visibilitat al programa d’innovació que va iniciar el saló Piscina & Wellness Barcelona en 2021 i que identifica el benestar, la salut i la comunitat com els tres principals propòsits als quals contribueix una piscina innovadora, sostenible, ben equipada i mantinguda. En aquest sentit, el saló ajuda a projectar aquesta nova mirada amb els “Best in class” amb els quals reconeix espais aquàtics innovadors en qualsevol lloc del món que aportin beneficis des d’algun d’aquests tres àmbits.

Benestar, entenent la piscina com una irreemplaçable àrea d’oci, entreteniment i diversió, especialment per a famílies, i com a espai de relaxació i plaer sensorial. Salut, pels beneficis que aporta la natació com a pràctica esportiva, activitat física per a totes les edats, i funcionalitat terapèutica per a persones amb necessitats especials, rehabilitació i reforç muscular. I comunitat, com a lloc de trobada col·lectiva, de socialització i de relació en la diversitat.

Piscina & Wellness Barcelona és el saló amb major internacionalitat del calendari firal del sector de la piscina. Organitzat per Fira de Barcelona, aplega més de 360 expositors de 30 països que exposen les seves últimes solucions en productes i serveis per al disseny, construcció i manteniment de piscines, spas, espais Wellness i altres instal·lacions aquàtiques. Se celebra des de avui dilluns, 27 fins el dijous, 30 de novembre als pavellons 1 i 2 del recinte de de Gran Via.

Barcelona, 27 de novembre de 2023

 

Mª Gloria Dilluvio – Maria Dolors Herranz
Tel. 93 233 21 72 – 2541
gdilluvio@firabarcelona.com
mdherranz@firabarcelona.com

 

 

ACREDITACIONS DE PREMSA:Sol·licita el teu passi online aquí