Piscina & Wellness Barcelona 2019 reuneix els líders internacionals del sector

En l’edició del seu 25 aniversari, Piscina & Wellness Barcelona, saló referent a Espanya i el de major internacionalitat del calendari firal europeu del sector, renova la seva aposta per la innovació, la digitalització i la sostenibilitat. L’esdeveniment que ja té assignat el 90% de la superfície prevista i la presència confirmada de les empreses internacionals líders del sector, mostrarà els usos recreatius i terapèutics de l’aigua en els àmbits del benestar, la salut, l’oci i l’esport i la seva connexió amb la indústria turística. Així mateix, promourà el coneixement sectorial i el networking entre professionals i principals operadors del mercat nacional i internacional.
Organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Associació Espanyola de Professionals del Sector Piscines (ASOFAP), el saló tindrà lloc del 15 al 18 d’octubre de 2019 als pavellons 1 i 2 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. La fira reuneix tota la cadena de valor del producte piscina per a ús residencial i públic, a més d’instal·lacions, equipament i accessoris relacionats amb el wellness, spa i el fitness. Les principals empreses del sector com Fluidra, Espa, Pentair, Zodiac, Renolit, QP Grupo, Ercros, Rosa Gres, Hayward, Abrisud, o Inbeca ja han confirmat la seva presència en Piscina & Wellness Barcelona 2019, que presenta aquest any un ritme de contractació de un 34% superior al de la passada edició en aquestes mateixes dates. Si es manté aquesta tendència, l’organització preveu créixer un 15% tant en empreses com en superfície i reunir el proper mes d’octubre 400 expositors en més de 30.000m2.
Fitness, salut i benestar
Els equipaments, productes i serveis pensats especialment per a establiments turístics com hotels i càmpings, centres de salut i benestar, i instal·lacions d’oci i esport, centraran un any més una part important de l’oferta global del saló, incidint especialment en el wellness i spa i en les instal·lacions aquàtiques d’ús recreatiu. Per aprofitar sinergies en aquest àmbit, com a novetat, el saló ampliarà l’àrea comercial dedicada al sector del fitness amb la participació de firmes com Technogym, Thomas Wellness Group o Nutrisport entre d’altres. En aquest sentit, cal destacar la coincidència en dates i recinte amb el Saló Internacional del Caravàning, que atrau professionals relacionats amb el món del càmping de tot Espanya que podran visitar Piscina & Wellness i participar de les seves activitats.
Alhora, el saló obrirà de nou el Wellness Experience, un espai que recrea un centre de benestar en el qual els visitants podran comprovar el seu funcionament, fer consultes a experts i conèixer les últimes tendències en disseny, equipament i tecnologia, així com serveis i tractaments a oferir. Aquest showroom incorporarà diferents estances com recepció, sala d’espera, vestidors, banys, cabines de tractaments, zona d’aigües, i també una sala de fitness que aquest any serà més àmplia respecte a altres edicions per respondre al creixent interès dels professionals relacionats amb la indústria turística que visiten el saló. De fet, un gimnàs adequadament equipat suposa el tercer factor de decisió entre els viatgers que busquen allotjament, convertint-se així en un espai cada vegada més estratègic per als càmpings, centres wellness i hotels.
L’estudi Aia Arquitectura, que va resultar guanyador del Premi Piscina 2017 a la millor “Piscina d’un centre de wellness” pel seu treball al Centre Esportiu Metropolitan de Badalona (Espanya), s’ocuparà del disseny de les diferents estances del disseny del Wellness Experience, tenint cura de la dimensió, l’ambientació, els materials i paviments empleats i les solucions tecnològiques instal·lades. Per la seva banda, l’arquitecte Josep Ferrando, expert en l’ús de materials reciclables i en projectes d’estructures sostenibles, es farà càrrec de les zones comuns i dels espais dedicats a les activitats del saló.
A més, Wellness Experience acollirà les jornades professionals en què participaran com a ponents més de 30 experts vinculats a especialitats tècniques, mèdiques, fisioterapèutiques, comercials o de gestió d’aquest negoci. Piscina & Wellness Barcelona també inclourà la IV edició del Simposi d’Oci Aquàtic, un esdeveniment d’interès per a hotels, càmpings i parcs que vulguin actualitzar les seves instal·lacions aquàtiques.
Objectiu: sostenibilitat i digitalització
Piscina & Wellness Barcelona suposa, a més, una important plataforma de coneixement sectorial i de tendències a través dels seus espais d’activitats, que permeten visualitzar l’aplicació real dels productes i solucions presentades. Així, el saló aquest any potencia la Innovation Zone, una àrea on s’exposaran algunes de les millors innovacions i aplicacions tecnològiques pròpies de la indústria 4.0 especialment les relacionades amb la digitalització del manteniment i el control de les instal·lacions aquàtiques i el coneixement del client. L’objectiu és mostrar com aconseguir instal·lacions cada vegada més connectades i sostenibles que garanteixin l’estalvi energètic i l’ús racional dels recursos i que contribueixin a millorar tant l’experiència d’ús com els costos d’explotació i manteniment de les piscines.
Paral·lelament, al mateix espai, s’oferirà assessorament personalitzat en finançament a càrrec de tècnics de l’Institut Català de Finances (ICF) i en internacionalització a càrrec d’ICEX Espanya Exportació i Inversions i Acció, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya. Es durà a terme, també, una agenda d’entrevistes entre expositors i compradors clau seleccionats i convidats directament per l’organització entre ells, els més influents a nivell nacional i internacional, procedents de França, Bèlgica, Regne Unit, Mèxic i altres països de Llatinoamèrica.
El saló acollirà així mateix la 2a Trobada Empresarial Llatinoamèrica – Europa, amb la participació d’importants compradors internacionals que explicaran detalls dels seus mercats de procedència i participaran en reunions de negoci amb representants de les empreses que exposen a la sala. Piscina & Wellness Barcelona serà també el marc de la presentació del Baròmetre Sectorial 2019 elaborat pel saló i ASOFAP, i de la reunió de la World Alliance of Pool & Spa Associations (WAPSA) que reuneix diverses associacions del sector de la piscina i wellness de tot el món.
A la fira s’habilitarà, així mateix, un espai dedicat a les startups, organitzat amb la col·laboració Fluidra Accelera, on es presentarà una quinzena de firmes emergents amb solucions disruptives en els sectors de l’aigua, les instal·lacions aquàtiques i el benestar. En la mateixa àrea, aquests emprenedors podran explicar les característiques principals de les seves propostes a altres empreses del sector i inversors.
Premis Piscina & Wellness Barcelona
El saló convocarà una nova edició dels Premis Piscina & Wellness Barcelona, organitzats amb el suport de ASOFAP, que reconeixen l’excel·lència de les empreses del sector que aposten per R+D+I. Els guardons s’adjudicaran en les categories de piscina residencial, piscina rehabilitada, piscina d’un centre de wellness, piscina d’ús públic i al producte més innovador dels presentats a la fira.
A més, amb la col·laboració de de la directora de la publicació “Tribuna Termal”, Teresa Pacheco, la fira convoca els Premis Wellness Experience al millor spa, balneari, centre de talassoteràpia, i tècnica termal o de wellness. El saló també organitza el Concurs Internacional d’Estudiants d’Arquitectura, coordinat per l’arquitecte Santiago González de l’estudi NAOS, sobre projectes d’instal·lacions aquàtiques. La decisió i la cerimònia de lliurament de guardons d’aquests tres certàmens tindran lloc durant la celebració del saló.
Finalment, el 2019 Piscina & Wellness Barcelona compleix un quart de segle. Per commemorar l’efemèride, el saló prepara una exposició amb els productes guanyadors durant les edicions dels Premis Piscina & Wellness celebrades fins a la data, així com una mostra fotogràfica de les diferents edicions del saló.
Barcelona, abril de 2019
Imatges disponibles aquí