Piscina & Wellness 2021 premia els projectes, instal·lacions i solucions aquàtiques més innovadores

En el transcurs d’un sopar de gala que va reunir ahir a la nit al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona a més de 300 empresaris i professionals, es van fer públics els noms dels guanyadors dels Premis Piscina & Wellness Barcelona, els Premis Wellness Experience i del Concurs Internacional per a Estudiants d´Arquitectura. Els tres certàmens reconeixen els productes, els espais i les instal·lacions aquàtiques més innovadores que milloren l’experiència d’ús i benestar de les piscines, així com els projectes presentats per alumnes de les universitats d’arquitectura de tot el món. Al mateix acte es van lliurar els Premis EUSA que convoca la Federació d’Associacions Europees del sector a les millors piscines privades i spas de l’any.

El jurat dels Premis Piscina & Wellness Barcelona ha premiat les millors instal·lacions, projectes i solucions aquàtiques capaços d´aportar nous beneficis a les persones usuàries des del punt de vista de la salut, el benestar i la creació d´espais comunitaris, valorant també el grau d’innovació, sostenibilitat i la proposta de valor de les obres, els projectes i els productes presentats. En total, s’han rebut 46 candidatures de 15 països, sobretot Espanya, Brasil, Mèxic i França.

Així, a la categoria Piscina és Benestar, el guanyador de l’apartat “Diversió” ha estat Zamá Fun Area, un projecte d’oci infantil i familiar inspirat en les arrels culturals maia ubicat a l’Hotel Bahía Príncipe Grand Tulum del Grup Piñeiro (Akumal, Mèxic ), mentre a “Relaxació Aquàtica” el premi ha recaigut a l’hotel boutique Punta Caliza (Illa Holbox, Quintana Roo, Mèxic) per la seva arquitectura que s’integra de forma orgànica a la natura que l’envolta, la seva piscina central i els seus singulars passadissos inundats.

A Piscina és Salut, la Unitat de Teràpia Aquàtica de l’Hospital Fundació Institut San José, de Madrid, ha resultat guanyadora a l’apartat “Tractament Aquàtic” per les teràpies que realitzen a la rehabilitació de pacients neurològics. Per la seva banda, Alaïa Bay, una instal·lació d’onades artificials per a la pràctica del surf al mig dels Alps suïssos, ha estat guardonada a la categoria de “Esport Aquàtic” per oferir una experiència diferent en un entorn segur.

En l’àmbit Piscina és Comunitat, accés aquàtic i millora de la comunitat, el premi ha recaigut al complex termal Aquaticum de la ciutat de Debrecen (Hongria), que combina spa i parc aquàtic i converteix aquest espai en un enclavament de referència per a la comunitat local.

Així mateix, el premi al Millor Producte Innovador en Sostenibilitat de la fira ha estat atorgat a l’EPS Pool de l’empresa Hydra System Pools, un sistema per a la construcció de piscines que redueix el pes estructural i estalvia energia. El Millor Producte Innovador en Connectivitat ha recaigut a Neolysis 2 UV+ Electrolisis Salina d’Astralpool, un sistema que combina la potència de la higienització mitjançant raigs UV amb l’eficiència de la cloració salina i que es pot gestionar des d’un dispositiu mòbil.

Premis Wellness Experience
El jurat dels Premis Wellness Experience, que van rebre una trentena de candidatures d’Espanya i Portugal, ha atorgat el premi al Millor Balneari a Las Caldas Villa Termal, ubicat a escassos quilòmetres d’Oviedo, a Astúries; el de Millor Centre de Talassoteràpia a Thalasia Costa de Múrcia Hotel & Spa, de Sant Pere del Pinatar (Múrcia); i el de Millor Spa a Aqva Gerunda Banys Romans, ubicat a Girona.

Concurs Internacional per a Estudiants d’Arquitectura
La tercera convocatòria del concurs adreçat als estudiants de les escoles i les universitats d’arquitectura de tot el món va rebre les candidatures de 39 projectes d’11 països, majoritàriament de l’Índia, la Xina, el Japó, Rússia, Mèxic i Espanya.

En aquesta ocasió, els candidats han presentat el projecte d’un centre aquàtic d’ús públic ubicat teòricament a la Plaça Gaudí de Barcelona, ​​davant de la Sagrada Família.

El jurat, integrat per arquitectes, tècnics vinculats a la ciutat i l’empresa patrocinadora del concurs, Fluidra, ha valorat l’aportació de conceptes sostenibles així com la implementació de solucions innovadores que reflexionen sobre el valor de l’aigua per a usos relacionats amb la salut, el benestar i la comunitat.

El guanyador del primer premi del concurs ha estat el projecte “Santuari Aquàtic” presentat per Ivana Angelova, Jingjing Ge i Wenqing Ding de l’“International Program in Architecture and Urban Design” de la Universitat Meiji (Tòquio); el segon classificat ha estat Barcelona Water Park – Fisrt 11, d’Iv Zhuoke i Ma Yunwen de la Universitat Zhejiang University of Technology (Xina); finalment, els estudiants Zhang Chengzhi i Sun Wenxuande la Universitat Chongqing University (Xina) s’han classificat tercers amb el seu projecte “The Flow”.

Finalment, es va lliurar el Premi Especial a la Trajectòria Professional al president de la Fundació Fluidra, Joan Planes, per la seva implicació personal en la promoció permanent de la innovació del sector de la piscina.

Barcelona, ​​30 de novembre de 2021

 

Mª Gloria Dilluvio – Mª Dolors Herranz

93 233 21 72 – 93 233 25 41
gdilluvio@firabarcelona.com – mdherranz@firabarcelona.com