El Saló Ocasió posa a la venda 2.500 vehicles i ofereix més marques i models

Del 22 al 26 de novembre, el Palau 8 del recinte de Montjuïc tornarà a convertir-se en el major concessionari de vehicle seminou de Catalunya amb la celebració del Saló Ocasió. El certamen, que celebrarà enmig d’un context de recuperació de les vendes, posarà a disposició dels visitants 2.500 vehicles de 40 marques en una zona expositiva de 14.000 m² nets.

El mercat d’ocasió ha recuperat els indicadors prepandèmia i ha revertit l’atonia provocada per la manca de microxips i l’aturada generalitzada de renovació de flotes. Segons dades de la Patronal Catalana de la Distribució d’Automoció (Fecavem), durant l’octubre es van vendre 35.855 turismes i SUV a Catalunya, el que suposa un repunt del 63% respecte el mateix mes de l’any passat. Així, en el que portem d’any, s’han tancat 255.813 transaccions que representen un creixement d’un 20% en comparació amb 2022.

En aquest context de recuperació, torna el Saló Ocasió que vol contribuir a incrementar les vendes del sector. Organitzat per Fira de Barcelona, amb el suport del Gremi del Motor i Fecavem, la 41a edició del certamen posarà a disposició dels visitants 2.500 vehicles seminous, des d’utilitaris fins a unitats premium, procedents majoritàriament de quilòmetre zero, gerència, demostració, cortesia i cotxes d’empresa.

Per tal de garantir el perfecte estat dels vehicles i la seva posada en circulació al moment, comptaran amb la garantia del concessionari i seran revisats per TÜV Rheinland, una de les companyies líders mundials en comprovació i verificació.

Oferta sostenible

Complint amb les actuals exigències mediambientals, els vehicles del saló tindran, com a mínim l’etiqueta ambiental C, que permet circular sense restriccions per les zones de baixes emissions que s’estan implantant en diversos municipis catalans.

En aquest sentit, es podran trobar models amb motors híbrids, híbrids endollables, elèctrics, de gasolina, i, en menor mesura, dièsel, de les principals marques del mercat: Abarth, Aiways, Alfa Romeo, Audi, Citroen, Cupra, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Lexus, Lotus, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Mitsubisihi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Smart, SsangYong, Subaru, Suzuki, Toyota, Volvo, i Volkswagen, entre d’altres.

Així mateix, i per tal d’avançar cap a un model més digitalitzat, Ocasió, juntament amb el Gremi del Motor, ha creat una nova pàgina web (www.portalsalonocasion.com) que inclourà una selecció dels vehicles exposats al saló, amb fotografies, detalls del seu equipament, motorització, etiqueta energètica i descomptes exclusius. A través del mateix portal, també es podrà sol·licitar una cita amb l’equip comercial dels expositors per poder veure de primera mà el vehicle durant la celebració de l’esdeveniment.

Proves de cotxes elèctrics

Amb l’objectiu d’impulsar una mobilitat més sostenible, el Saló Ocasió ha creat un espai dedicat exclusivament al cotxe d’ocasió elèctric que complementarà l’oferta present a l’àrea expositiva del Palau 8.

S’ubicarà a la Plaça de l’Univers i estarà format per una selecció de cotxes 100% electrificats que els visitants podran conduir per la muntanya de Montjuïc, de dimecres a dissabte. A banda, dels preus més competitius que ofereixen els models de segona mà, tots el vehicles d’ocasió elèctrics de menys de 12 mesos d’antiguitat també poden gaudir de les ajudes del pla Moves III de fins a 7.000 euros de descompte.

Jornades sectorials

Coincidint amb el primer dia de celebració del certamen, la patronal catalana Fecavem i la patronal espanyola Faconauto organitzen la novena Jornada d’Automoció de Catalunya que fixarà les línies d’actuació del sector. Se celebrarà al Palau de Congressos de Barcelona i entre els participants destaca la presència del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i la primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet. Posteriorment, es realitzarà una sessió formativa oberta als estudiants del cicle formatiu de Gestió de Vendes i Espais Comercials (GVEC) orientat al sector de l’automoció.

La 41a edició del Saló Ocasió tindrà lloc al Palau 8 del recinte de Montjuïc, durant cinc únics dies, del 22 al 26 de novembre. L’accés serà per la Plaça Espanya i estarà obert de 10h a 20h.

Barcelona, 14 de novembre de 2023

Albert Sas i Gimeno

690088359

asas@firabarcelona.com