El saló Ocasió busca reactivar les vendes de cotxes de menys de 4 anys a Catalunya

Per seguretat, preu, prestacions i baix impacte ambiental. Els vehicles d’ocasió joves (de menys de 4 anys) són una excel·lent opció de compra davant l’escassetat d’estoc de cotxes nous i terminis d’entrega elevats derivats de la falta de microxips i matèries primeres. Tot i que el mercat d’usats també ha vist minvada la seva oferta, el Saló Ocasió – que se celebra del 26 de novembre al 4 de desembre al recinte de Montjuïc–, ha aconseguit reunir més de 2.000 vehicles seminous de les principals marques amb l’objectiu de reactivar les vendes de turismes d’aquesta antiguitat, que representen el 28,27% de les operacions a Catalunya.

interès pel mercat d’ocasió. Les xifres de vendes van augmentar un 9,7% a l’octubre i mantenen la tendència a l’alça impulsades per les transferències formalitzades a la província de Barcelona, que es van incrementar un 16%. En els deu primers mesos d’aquest any s’han venut a Catalunya 231.073 turismes usats, un 1,18% més que el 2021 i gairebé un 6% més que el 2020, quan el mercat va patir moltes oscil·lacions a causa de la pandèmia, segons dades de FECAVEM (Patronal Catalana de Distribució d’Automoció).

La patronal alerta, així mateix, que el 58% de les transferències de vehicles usats correspon a turismes de més de 10 anys: “Un indicador que sorprèn davant la imminent implantació de les zones de baixes emissions en poblacions catalanes de més de 50.000 habitants”, assegura el president de FECAVEM i del saló Ocasió, Jaume Roura, qui afegeix: “En no incorporar-se vehicles nous o seminous per l’escassetat d’oferta provinent de flotes i automatriculacions, la mitjana d’edat del parc automobilístic augmenta, es generen més emissions ambientals i es rebaixa la seguretat viària”.

Seminous menys contaminants
Per contribuir a revertir aquesta tendència, el Saló Ocasió celebrarà la seva 40 edició amb una seleccionada oferta de més de 2.000 vehicles seminous amb entrega immediata que compleixen amb les actuals exigències mediambientals.

El 100% de l’oferta del saló disposa, com a mínim de l’etiqueta C, que permet circular sense restriccions per les zones de baixes emissions. Així mateix, un 12% dels vehicles exposats seran híbrids o híbrids endollables, mentre que un 3% seran elèctrics, tots dos amb la classificació energètica més neta del mercat: eco (híbrids) i zero (elèctrics i híbrids endollables).

Els compradors trobaran unitats de les següents marques: Abarth, Audi, Aiways, Citroën, Cupra, Dacia, DS, Fiat, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Land Rover, Lotus, Mazda, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Smart, SsangYong, Subaru, Toyota, Volvo i Volkswagen, així com les agrupades dins de Das Welt Auto i Spoticar (Grup Stellantis).

S’exposaran des d’utilitaris fins a unitats d’alta gamma, nacionals i d’importació, procedents majoritàriament d’automatriculació, gerència, flotes, demostració, cortesia i vehicles d’empresa. Tots els models que es posen a la venda disposen de garantia del concessionari i han estat revisats per Applus+, una de les companyies líders mundials en inspecció, assajos i certificació, com a aval del seu perfecte estat i immediata posada en circulació.

Per conèixer l’oferta completa i detallada de tots els vehicles exposats durant els 9 dies de celebració de l’esdeveniment, es penjarà un catàleg en format digital al web del saló i al portal del Gremi del Motor.

El Saló Ocasió se celebra al Palau 8 del recinte de Montjuïc amb accés per la Plaça Espanya i estarà obert de 15h a 20h durant els dies laborables i d’11h a 20h els caps de setmana. El preu de l’entrada serà de 6 euros, i, gratuït per als menors de 18 anys acompanyats.

Barcelona, 21 de novembre de 2022

Albert Sas i Gimeno

932332378

asas@firabarcelona.com