El Saló Nàutic de Barcelona prepara aquest cap de setmana activitats per a tots els públics

Sortides a mar, tallers i competicions són algunes de les activitats que ha preparat el Saló Nàutic per aquest cap de setmana. El saló exposa al Port Vell més de 500 embarcacions i reunirà aficionats, amants de la mar i famílies amb l’objectiu d’apropar la nàutica a tot tipus de públics.

A més del centenar de novetats que amarren aquests dies en els molls de la Fusta i d’Espanya, els visitants podran participar en una gran varietat d’activitats relacionades amb l’entorn marí i la seva centenària tradició.

Així, els aficionats podran sortir a navegar en algun dels set velers tradicionals amb què la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial participa al Saló Nàutic de Barcelona. Igualment, podran embarcar-se en les quatre naus de competició, entre elles un IMOCA Escola de 18 metres, amb què la Fundació Navegació Oceànica (FNOB) vol contribuir a la divulgació de la vela transoceànica.

En l’àmbit competitiu, el diumenge 17, tindrà lloc la vuitena edició de la Barcelona Paddle Race, la prova de caiac a mar obert més important de Catalunya, amb sortida des del saló i arribada a Badalona.

Un altre dels grans atractius és la participació d’Albaola, factoria de creació d’embarcacions amb el mètode clàssic, museu en viu i escola d’oficis de Pasaia (Guipúscoa), que presenta una xalupa balenera de la rèplica de el Sant Joan, un dels primers vaixells de càrrega transoceànics que salpaven del País Basc cap a Terranova al segle XVI; una exposició sobre Juan Sebastián Elcano i diversos tallers pràctics per fabricar caps de fibra de cànem amb maquinària tradicional de fusta.

Al llarg del cap de setmana, també hi haurà xerrades i actuacions de grups musicals.

Organitzat per Fira de Barcelona, ​​amb la col·laboració de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN), la 59ena edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona reuneix una gran varietat d’embarcacions, 176 de les quals a la mostra flotant, i una rellevant mostra de catamarans.