El Saló Nàutic 2024 prepara una edició especial en el marc de la Copa Amèrica

El Saló Nàutic de Barcelona participarà de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela que tindrà lloc per primer cop en aigües de Barcelona en un format divulgatiu adaptat especialment per a l’ocasió. D’aquesta manera, aprofitarà l’entorn de la regata per mostrar els avenços del sector en camps clau com ara la sostenibilitat i la tecnologia, així com per generar oportunitats de promoció i networking.

La celebració de la Copa Amèrica, que ocuparà la totalitat del Port Vell, limita aquest any l’organització del saló barceloní en format tradicional, tant per qüestions logístiques com de calendari. Tot i això, l’esdeveniment, com a actor fonamental en la promoció i divulgació de la nàutica recreativa i esportiva del nostre país, vol estar al costat de la prova considerada la fórmula 1 de la vela.

Per això, l’esdeveniment barceloní s’allunyarà del seu format comercial habitual per presentar una edició especial on les empreses del sector donaran a conèixer les darreres novetats, que anticipen les tendències de la nàutica, així com una mostra de l’avenç dels sectors estratègics que marcaran el futur del sector i la visualització de la Copa Amèrica com a competició clau per a l’evolució i transferència d’innovació a la indústria.

En aquest sentit, la tardor que ve el Saló Nàutic reunirà una selecció especialitzada de marques i professionals que estan liderant l’aplicació del disseny, la tecnologia i els materials cap a una nàutica més innovadora, eficient i respectuosa amb el medi ambient per difondre els últims avenços en sistemes de propulsió neta, embarcacions sostenibles o foils, entre d’altres.

Preparant el 2025
L’activitat del Saló Nàutic en el marc de la Copa Amèrica, el disseny i l’emplaçament de la qual s’estan acabant de definir, servirà també per presentar el seu nou Pla Estratègic que concretarà els objectius i un nou model organitzatiu de l’esdeveniment per al període 2025-2027, amb l’objectiu d’impulsar el creixement i diferenciació de l’emblemàtic saló en les properes edicions.