Liber convida a Barcelona 680 compradors i prescriptors de llibres de 64 països

Un total de 680 professionals de 64 països ja han rebut la invitació de Liber per participar a les trobades de negoci de la fira, que tindrà lloc de l’1 al 3 d’octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, enfocades a promoure les exportacions de llibres. Són importadors, distribuïdors, llibreters, compradors de drets, així com responsables d’organismes públics, biblioteques, agents literaris i editors, que han estat seleccionats pel seu poder de compra en mercats objectiu per a la indústria editorial espanyola.

La Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE) en col·laboració amb les Oficines Econòmiques i Comercials d’Espanya a l’Exterior han consensuat la llista de convidats dels tres programes d’internacionalització de Liber 2024. L’objectiu és que els expositors participants a la fira puguin mantenir entrevistes amb aquests professionals estrangers, compartir informació sobre mercats, aconseguir nous contactes comercials i generar comandes. Amb això, l’organització espera promoure a Liber més de 3.500 trobades de negoci.

Concretament, a través del programa de compradors internacionals finançat en col·laboració amb el Ministeri de Cultura; ICEX España Exportación e Inversiones; la Generalitat de Catalunya; i el Centro Español de Drerechos Reprográficos (CEDRO), s’ha convidat a 552 professionals de 62 països, xifra similar a l’edició del 2023. Per la seva banda, el programa de prescriptors d’interès prioritari (PICE) d’Acción Cultural Española (AC/E ) arriba a 97 professionals de 34 països, un 64% més que l’any passat. Finalment, mitjançant el programa específic per a bibliotecaris dels Estats Units desenvolupat juntament amb l’ICEX España Exportación e Inversiones i l’Oficina Econòmica i Comercial d’Espanya a Miami s’ha convidat més d’una trentena de professionals d’aquest àmbit.

Aquest any els professionals seleccionats per viatjar a Liber procedeixen majoritàriament d’Europa (28 països) i Llatinoamèrica (17), les dues grans àrees geogràfiques destinació de les exportacions espanyoles de llibres, a més de Amèrica del Nord (EUA i Canadà), que creix en importància. Així mateix, s’han seleccionat 16 mercats preferents més a la Mediterrània (Algèria, Egipte, Marroc, Israel, i Turquia) i Àsia (Xina, Corea del Sud, Hong Kong, Índia, Indonèsia, Japó, Malàisia, Singapur, Taiwan i Vietnam), a més d’Austràlia.

Espanya està entre els deu primers països del món més exportadors de llibres amb unes vendes per valor de 403,10 milions d’euros el 2022, un 3,64% més que l’any anterior.
Ciències socials, literatura, religió, infantil i juvenil són les matèries més exportades.

Per zones geogràfiques, Iberoamèrica, amb Mèxic al capdavant, és el principal destí dels llibres espanyols. El 2022, les exportacions del sector del llibre a països llatinoamericans van assolir els 182,43 milions d’euros, gairebé un 1% més que el 2021. Per la seva banda, les exportacions a la Unió Europea van suposar 146,3 milions d’euros, un 7 ,29% més respecte a l’exercici anterior, sent França, Regne Unit i Itàlia els principals països compradors. Cal destacar, així mateix, els increments de vendes a la resta d’Europa, 47,48 milions d’euros (un 4,06% més), a Amèrica del Nord, 18,98 milions d’euros (1,14% més) i a l’Àfrica, 5,8 milions d’euros (un 5,06% més).

Sobre Liber

Reconeguda internacionalment com una de les principals cites firals per a l’exportació, mostra i promoció de l’edició en espanyol, Liber aplegarà enguany més de 350 editorials i empreses que donaran a conèixer els seus fons bibliogràfics i novetats, així com productes i serveis relacionats amb la comercialització i distribució de llibres. A més, la fira inclou un ampli programa de jornades professionals per debatre i reflexionar sobre l’actualitat sectorial vinculada a la cadena de valor del llibre.

Liber 2024 està organitzada per Fira de Barcelona i promoguda per la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE). Compta amb el patrocini del Ministeri de Cultura i Esport, ICEX Exportació i Inversions, CEDRO, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i la col·laboració d’Acció Cultural Espanyola AC/E, el Gremi d’Editors de Catalunya i l’Associació d’Editors a Llengua Catalana.

Barcelona, 30 de maig de 2024

Galeria d’imatges de Liber (edició 2022, celebrada a Barcelona) aquí

Maria Dolores Herranz / Gloria Dilluvio
Prensa Fira de Barcelona – Liber 2024
Tel. 93 233 25 41 – 21 72
mdherranz@firabarcelona.com
gdilluvio@firabarcelona.com

Gerardo Miguel / Claudio Capdeville
Prensa FGEE
Tel. 915765250
prensa@fge.es