Liber 2024 cerca professional de la il·lustració per crear la seva imatge gràfica

Liber, la Fira Internacional del Llibre, convoca un concurs d’il·lustració per crear la imatge gràfica de la seva propera edició, que se celebrarà de l’1 al 3 d’octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. A partir d’una primera fase a la qual es poden presentar tots els professionals que ho desitgin, se seleccionaran tres autors perquè realitzin un disseny relacionat amb el llibre i/o la promoció de la lectura, entre els quals es triarà la proposta guanyadora.

Per quart any consecutiu, la fira Liber que promou la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE) organitza aquest concurs d’il·lustració amb l’objectiu de posar en valor i visibilitzar l’important vincle d’aquesta disciplina amb el món editorial. A la passada edició, a la qual van concórrer més d’un centenar de candidatures, va resultar guanyador l’il·lustrador valencià Mikko amb el disseny titulat “El llibre com a punt de trobada”.

El concurs, dotat amb un premi de 2.200 euros per al disseny guanyador, és obert a qualsevol il·lustrador, major d’edat, resident a Espanya. A la primera fase, n’hi haurà prou que els creadors interessats a participar s’inscriguin al certamen abans del proper 28 de febrer i enviïn un breu dossier, amb un màxim de cinc exemples de treballs realitzats que defineixin el seu estil.

A la segona fase, totes les candidatures inscrites seran avaluades per un comitè de selecció que, a més de representants de la FGEE, del Comitè Organitzador de Liber 2024, i de Fira de Barcelona, comptarà amb membres de la Federació d’Associacions d’Il·lustradors Professionals (FADIP), i de les entitats que la conformen, és a dir, les associacions de Catalunya (APIC), Galícia (AGPI), Madrid (APIM), el País Basc (Euskal Irudigileak) i València (APIV), que aportaran assessorament expert.

Aquest comitè triarà tres autors finalistes, els noms dels quals es faran públics el 15 de març, i que rebran l’encàrrec remunerat amb 600 euros cadascun de crear un disseny inèdit, contemporani i sense intervenció de la intel·ligència artificial, vinculat al món del llibre i que serveixi d’imatge per a Liber 2024.

Finalment, el jurat del certamen, format per representants de la FGEE, la Subdirecció de Promoció del Llibre del Ministeri de Cultura, el Comitè Organitzador de Liber 2024, i Fira de Barcelona, valorarà les tres propostes finalistes i designarà la imatge guanyadora que rebrà com premi un import addicional de 1.600 euros. La comunicació de la il·lustració seleccionada i la seva autoria es farà el 9 d’abril. El disseny serà utilitzat en tots els suports promocionals de la fira Liber a la seva edició de 2024.

Sobre Liber
Reconeguda internacionalment com una de les principals cites firals per a l’exportació, mostra i promoció de l’edició en espanyol, Liber reunirà de l’1 al 3 d’octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona més de 350 editorials i empreses que donaran a conèixer els seus fons bibliogràfics i novetats, així com productes i serveis relacionats amb la comercialització i la distribució de llibres. A més, la fira inclou un ampli programa de jornades professionals per debatre i reflexionar sobre l’actualitat sectorial vinculada a la cadena de valor del llibre.

Liber 2024 està organitzada per Fira de Barcelona i promoguda per la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE). Compte amb el patrocini del Ministeri de Cultura i Esport, ICEX Exportación e Inversiones, CEDRO, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i la col·laboració d’Acció Cultural Espanyola AC/E, el Gremi d’Editors de Catalunya i l’Associació d’Editors a Llengua Catalana.

Barcelona, 7 de febrer de 2024

Consulta les bases del concurs d´il·lustració aquí

Inscripció de candidatures i enviament de portfolios aquí

Maria Dolores Herranz / Gloria Dilluvio
Prensa Fira de Barcelona – Liber 2024
Tel. 93 233 25 41 – 21 72
mdherranz@firabarcelona.com
gdilluvio@firabarcelona.com

Gerardo Miguel
Prensa FGEE
Tel: 915765250
prensa@fge.es