La Llibreria Ramon Llull de València, Premi Boixareu Ginesta al llibreter de l’any

La Llibreria Ramon Llull de València ha estat reconeguda amb el Premi ‘Boixareu Ginesta’ al llibreter de l’any que concedeix la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE) amb motiu de la Fira Internacional del Llibre, Liber, que aquest any se celebrarà del 5 al 7 d’octubre a la Fira de Barcelona. Amb aquest guardó, la FGEE reconeix el prestigi d’aquesta llibreria en el seu àmbit territorial d’actuació i la seva tasca cultural important, acollint a la seva seu nombrosos actes amb autors i editors literaris.

 

Per a la llibreria valenciana, que aquest any compleix el vintè aniversari, les tasques de foment de la lectura i de difusió cultural formen part inseparable del seu ADN. Per aquest motiu, basen la major part del seu treball sobre dos pilars fonamentals que cuiden especialment: el fons bibliogràfic i la programació cultural.

Així mateix, la Ramon Llull realitza un esforç important per oferir una sòlida programació de difusió cultural i foment de la lectura, així com per generar un espai de trobada, reunió i intercanvi de la comunitat lectora, que busquen ampliar de forma constant. Per això, organitzen clubs i tallers de lectura, cicles monogràfics, aules d’humanitats, festivals de filosofia i literatura, trobades amb autors i presentacions de novetats.

En paraules d’Almudena Amador, propietària de la llibreria, “la lectura és un acte de resistència. El nostre principal objectiu és poder continuar amb la nostra tasca, assolir una solvència estable que ens permeti construir un equip i ampliar així la nostra capacitat de treball i organització”. En els seus plans a mitjà termini, està tornar a obrir les aules d’humanitats, que van haver de ser clausurades per la pandèmia.

El Premi ‘Boixareu Ginesta’ distingeix, des del 1995, la tasca d’aquells llibreters i llibreries que juguen un paper important en el desenvolupament i el foment de la cultura literària i contribueixen a la consolidació de la cadena del llibre en els seus àmbits d’actuació.

El lliurament d’aquest guardó es realitzarà el 6 d’octubre al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), en el marc de les activitats de Liber 2022. En el mateix acte es lliuraran el Premi Liber al foment de la lectura a Mitjans de Comunicació, que aquest any ha recaigut a Ràdio Nacional d’Espanya a la persona d’Ignacio Elguero; el Premi Liber a la millor adaptació d’una obra literària al llargmetratge “Pa de llimona amb llavors de rosella”; així com el Premi Liber a la millor iniciativa de foment de la lectura a Biblioteques obertes al públic. A més, es premiarà l’autor hispanoamericà més destacat i s’homenatjarà un editor per la seva trajectòria al món del llibre. Aquests darrers tres premis s’aniran coneixent properament.

Sobre Liber 2022
En la 40ª edició, Liber, principal esdeveniment professional d’Europa dedicat al llibre en espanyol, reunirà a Barcelona més de 350 editorials i empreses d’una desena de països i preveu l’assistència de 7.000 professionals. La fira aglutinarà novament tots els sectors del llibre i oferirà oportunitats comercials, trobades de negoci i contactes professionals tant al mercat nacional com a l’internacional. Paral·lelament, fomentarà el debat, el coneixement i l’intercanvi d’experiències sobre els diferents àmbits relacionats amb el llibre a través de les seves Jornades Professionals. Aquest any Colòmbia serà el país convidat d’honor.

Organitzat per Fira de Barcelona i promogut per la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya, Liber 2022 està patrocinat pel Ministeri de Cultura i Esport, ICEX Exportació i Inversions, CEDRO, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i compta amb la col·laboració d’Acció Cultural Espanyola AC/E, el Gremi d’Editors de Catalunya i l’Associació d’Editors a Llengua Catalana.

Barcelona, ​​21 de juliol de 2022

Per a descarregar imatges de la Llibreria Ramon Llull de València, feu clic aquí 

Gerardo Miguel
Premsa FGEE
Tel: 915765250
prensa@fge.es

Maria Dolores Herranz / Gloria Dilluvio
Premsa Fira de Barcelona – Liber
Tel. 93 233 25 41 – 21 72

mdherranz@firabarcelona.com
gdilluvio@firabarcelona.com