Emnify, Hitachi Energy, Saudi Aramco i Tata Consultancy, guanyadors dels Industry Solutions Awards

Els premis Industry Solutions Awards 2022 han recaigut sobre Emnify, Hitachi Energy, Saudi Aramco i Tata Consultancy pels seus desenvolupaments als camps d’optimització de negoci, connectivitat, solucions per a clients i seguretat. El primer premi Game Changer ha estat per a Richard Soley, director executiu de l’Industry IOT Consortium i president i conseller delegat de l’Object Management Group, per la seva contribució al desenvolupament de l’IoT industrial. Els guanyadors s’han anunciat durant una gala celebrada a l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC), l’esdeveniment internacional més gran dedicat a la transformació de la indústria a través de tecnologies disruptives.

El premi a la Business Optimization ha estat per a Saudi Aramco pel seu sistema de monitoratge intel·ligent de CO2 en pous d’extracció. L’empresa va desenvolupar un mecanisme d’optimització de sensors intel·ligent, impulsat per la IA, per a la supervisió del CO2 al fons dels pous que integra múltiples dades d’infrarojos compostos en temps real a través de la tecnologia sense fils i determina les concentracions de CO2 al pou. Aquestes concentracions es fan servir llavors per optimitzar les vàlvules de control i minimitzar la sortida de CO2 mantenint la producció. Això permet optimitzar la injecció de CO2 i la previsió d’emmagatzematge.

L’empresa alemanya EMnify ha estat guardonada amb el premi a la millor solució de Connectivitat pel seu ús d’una Superxarxa IoT per connectar flotes globals de dispositius de monitoratge mediambiental. La solució d’EMnify es basa en associacions amb els principals proveïdors de serveis al núvol, integradors de sistemes i centenars d’operadors de xarxes de ràdio de tot el món i ajuda les empreses a eliminar les limitacions geogràfiques per connectar i escalar sense problemes dispositius IoT als mercats internacionals i recollir dades a més de 85 ciutats de tot el món.

El premi a la millor solució per al client ha estat per a Tata Consultancy Services pel seu TCS Smart Store. TCS Smart Store és una solució d’anàlisi d’imatge i vídeo basada en la intel·ligència artificial (IA) que aprofita la infraestructura basada en la fusió de sensors i els algoritmes contextuals per proporcionar alertes i anàlisis en temps real. La solució permet un funcionament intel·ligent de la botiga i millora l’experiència del client. Els casos d’ús inclouen solucions a la pèrdua d’inventari, la reposició d’existències impulsada per la IA i la millora de les vendes basada en la IA.

Hitachi Energy va rebre el premi a la millor solució de seguretat pel primer servei de seguretat i supervisió en temps real totalment integrat del món específic per al sector energètic. El nou i innovador servei integra tres àmbits de la seguretat (físic, OT i cibernètic) i permet respondre en temps real qualsevol perill per a infraestructures crítiques. Les empreses de serveis s’enfronten a patrons d’amenaces i comportaments d’atacants que canvien constantment, i aquesta solució ajuda a adaptar-se contínuament i superar reptes com l’augment de les vulnerabilitats, la convergència entre TIC i OT, la complexitat operativa i els canvis en la normativa.

Game changer
L’últim premi, Game changer, vol reconèixer un pioner de la indústria que hagi estat un model a seguir i clau per a la promoció i la implementació de solucions tecnològiques en indústries verticals. A la seva primera edició el premi ha recaigut en l’informàtic Richard Soley. President i director general de l’Object Management Group (OMG), i director executiu de l’Industrial IOT Consortium, Soley va estudiar Informàtica i Enginyeria a l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i va començar la seva carrera a Honeywell. S’incorporà a OMG com a director tècnic el 1989, dirigint el desenvolupament del procés d’estandardització d’OMG i l’especificació original CORBA.

A la sisena edició, la IOTSWC reuneix 310 expositors i 200 ponents per mostrar i debatre les últimes solucions tecnològiques que proporcionen un avantatge a les empreses de molts sectors.

Barcelona, 11 de maig de 2022