El IOT Solutions World Congress traça un full de ruta cap a la digitalització de les indústries

IOT Solutions World Congress (IOTSWC), el principal esdeveniment internacional dedicat a la transformació de la indústria a través de les tecnologies disruptives, tancarà aquesta tarda la seva sisena edició després de tres dies de jornades i demostracions que han contribuït a traçar un full de ruta cap a la digitalització industrial. El saló ha comptat amb 330 expositors, 95 conferències, més de 270 ponents i s’ha celebrat juntament amb el Barcelona Cybersecurity Congress i l’Integrated Systems Europe (ISE), el saló professional del sector audiovisual més important del món.

Organitzat per Fira de Barcelona i l’Industry IOT Consortium® (IIC™), l’IOTSWC 2022 ha acollit més de 12.000 visitants i s’ha convertit una vegada més en un aparador internacional de les últimes solucions industrials que combinen tecnologies disruptives com la Internet de les Coses, els Bessons Digitals, la Intel·ligència Artificial, la Realitat Augmentada i Virtual, la connectivitat 5G i la computació quàntica.

En el congrés s’hi han abordat temes clau com els reptes en l’adopció de les últimes tecnologies per part de les empreses i la transformació digital com a clau de millora de l’eficiència en re-imaginar la fabricació i la cadena de subministrament. Els experts també han debatut sobre el futur de l’energia, l’automoció i la sanitat, i han destacat que la sostenibilitat ja no és una opció sinó un requisit obligatori.

El director del IOTSWC, Roger Bou, ha assegurat que “l’edició 2022 ha estat sens dubte molt positiva. Hem tornat a reunir a tot l’ecosistema de solucions industrials per donar un nou impuls després d’un parèntesi de dos anys. El nivell dels debats, així com les solucions mostrades pels expositors, han permès perfilar com les empreses han d’afrontar el futur immediat i la transformació dels seus negocis. A més, la celebració conjunta amb l’ISE ha resultat molt profitosa i esperem establir una relació duradora i fructífera”.

Per la seva banda, el president de l’IIC, Bill Hoffman, ha dit: “Hem vist una vegada més un interès aclaparador per les solucions disruptives a moltes indústries. Després de la pandèmia, moltes empreses s’han adonat que la digitalització dels seus negocis no només tindrà un ràpid retorn de les seves inversions sinó que també assegurarà el creixement a llarg termini, ja sigui que operin en salut, serveis financers, la mineria, la fabricació o el transport. D’això, tracta l’IOTSWC”.

Entre les empreses expositores, hi figuren AWS, Deloitte, KNX, Relayr, Siemens, Trellix, ABB, Altair, Braincube, Device Authority, Entrust, Digicert, Emnify, Esri, Faircom, Fiware, Hitachi, Huawei, Kaspersky, Libelium, Richardson, TDA, i TXOne Networks.

La ciberseguretat, en el punt de mira
La tercera edició del Barcelona Cybersecurity Congress, organitzat per Fira de Barcelona i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ha posat de manifest la importància que té la ciberseguretat com un dels reptes més crítics als quals s’enfronta un món cada vegada més digitalitzat. Les sessions celebrades han registrat una alta assistència i han tractat temes com la protecció de la maquinària, el seguiment de patrons de hackers, el monitoratge de xarxes industrials, les capes de protecció per al cotxe autònom i l’arquitectura zero-trust.

El BCC ha comptat amb companyies com Armis, Fortinet, Hornet Security, Paloalto, Sternum, Hiscox, PWC, S21Sec i EY. A més, l’esdeveniment va organitzar una Hacking Village amb tallers i activitats incloent una competició on els hackers van tenir dues hores per neutralitzar el virus Mummy Spider, de tipus trojà.

IOT Solutions World Congress tornarà l’any 2023 per a la seva setena edició, prevista pel 31 de gener al 2 de febrer.