Valmont Barcelona Bridal Fashion Week es reinventa per reactivar la indústria de la moda nupcial

Valmont Barcelona Bridal Fashion Week celebrarà la seva 30a edició entre el 4 i el 10 de setembre amb una nova proposta que sumarà a l’espai físic una plataforma digital per reunir la indústria de la moda nupcial mostrant les noves col·leccions i l’oferta comercial de les marques, i d’aquesta manera reactivar la generació de negoci a nivell internacional. Es tracta d’un model, adaptat a la situació generada per la Covid19, que neix amb la voluntat d’arribar a una audiència global a través d’una experiència dinàmica i interactiva amb noves oportunitats en l’entorn digital ara i en el futur.

D’aquesta manera, el certamen referent internacional de moda nupcial es transforma i estrena un nou concepte que incorpora per primer cop al seu espai físic un entorn digital que facilita l’accés al màxim nombre de dissenyadors, marques, compradors, mitjans de comunicació i prescriptors de diferents països del món. Aquest nou format oferirà les desfilades per a la presentació de les col·leccions de grans dissenyadors en un entorn digital, així com una part comercial que combinarà la participació presencial, al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, amb la virtual i interactiva, accessible des de qualsevol part de món.

Així, VBBFW, que tenia previst celebrar-se inicialment a l’abril, no només es trasllada al mes de setembre, sinó que es transforma cap a un model híbrid i flexible que podrà adaptar-se a la situació i a les possibles mesures preventives que decretin les autoritats. Un canvi que no és només conjuntural sinó que es planteja com l’inici d’un nou format que permeti a l’esdeveniment créixer i evolucionar aprofitant les oportunitats que ofereix la tecnologia.

En aquest sentit, la directora de l’esdeveniment, Estermaria Laruccia, assegura que “aquest model ens permet integrar tots els avantatges del món digital amb el físic, escurçar distàncies i ampliar els contactes i interaccions per dinamitzar el negoci a nivell internacional, sense renunciar a l’experiència, les emocions, la creativitat, la innovació i el talent, pilars bàsics del món de la moda nupcial”.

Per la seva banda, Jesus Díez, president de VBBFW i propietari de la firma Jesús Peiró, assegura que “la cita internacional de la moda Bridal torna innovant i transformant-se per donar suport a un sector que necessita reprendre la seva activitat comercial. En aquest sentit, la celebració del certamen és una eina més necessària que mai per contribuir a l’impuls d’aquesta indústria en un moment tan complex com el que estem vivint”.

Reactivació amb seguretat i prevenció
Valmont Barcelona Bridal Fashion Week és el primer del calendari d’esdeveniments que Fira de Barcelona preveu reprendre durant l’últim quadrimestre de l’any, amb possibles nous formats que, en alguns casos, poden combinar la part presencial amb la virtual. D’aquesta manera, la institució tornarà a ser motor econòmic i social, així com a eina clau per a la reactivació del teixit productiu donada la gran varietat de sectors que estan presents en els seus salons.

Així mateix, per tal d’adaptar les seves instal·lacions al nou context, Fira està elaborant un protocol, amb l’ajuda d’experts, per aplicar les màximes mesures de seguretat i prevenció de cara als treballadors, expositors, visitants i participants en els seus salons, que permetin adaptar i fer compatible la seva celebració amb les màximes garanties, i d’acord amb les recomanacions de les autoritats.

Barcelona 15 de maig de 2020

Salvador Bilurbina
628162674 – 93 233 2659
sbilurbina@firabarcelona.com

Mª Gloria Dilluvio
609 73 47 70 – 93 233 21 72
gdilluvio@firabarcelona.com

Eva Martín – XXL
93 452 65 00
eva@xxlcomunicacion.com