Trobada internacional sobre cirurgia refractiva i de cataractes

El recinte de Gran Via de Fira de Barcelona acull, del 5 al 9 de setembre, la 33a edició del congrés de la Societat Europea de Cataractes i Cirurgia Refractiva (ESCRS). Es tracta d’una de les trobades més importants del món sobre aquest camp de l’oftalmologia, que reuneix més de 6.000 especialistes.

Destaca el seu programa de conferències i jornades en què es donen a conèixer els últims avenços en el tractament de cataractes i altres malalties de visió que requereixen cirurgia com la presbícia, miopia, hipermetropia o astigmatisme. Compta també amb un espai d’exposició on es presenten les novetats en tecnologies, lents i noves tècniques com el làser.

Més de 18 milions de persones pateixen cataractes, la principal causa de ceguesa al món, i que es relaciona amb l’envelliment, seguida del glaucoma i la degeneració macular, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

El congrés ESCRS inicia el calendari de reunions d’àmbit mèdic del segon semestre de Fira de Barcelona que també inclou les trobades internacionals sobre medicina tradicional xinesa, endocrinologia pediàtrica o gastroenterologia.

Barcelona, setembre 2015