Tres envasos espanyols premiats entre els millors del món

Tres empreses espanyoles han aconseguit un guardó en els WorldStar Awards 2021, el concurs d’envàs i embalatge més important del món. Els seus projectes basats en la sostenibilitat i la innovació han estat els representants d’Espanya en aquest certamen internacional després de guanyar els Premis Liderpack, convocats anualment per Graphsipack Asociación i el saló Hispack de Fira de Barcelona.

Els treballs espanyols premiats són: el sistema d’ampolles reutilitzables i recàrregues FLOPP BAC i FLOPP Multiusos, de l’empresa CARELI 2007 S.L.U, que té com a objectiu l’eliminació d’ampolles de plàstic d’un sol ús en productes de neteja. L’envàs BARKET de HINOJOSA PACKAGING XÀTIVA, que proposa una nova barqueta de cartró ondulat octogonal termosellable com a alternativa a les habituals de plàstic. Finalment, l’empresa FLEXOMED ​​S.L amb el seu projecte “Dessalinitzar sense desordre”, que idea una nova forma de consumir el bacallà i facilita dessalar-lo en el mateix envàs només afegint aigua, evitant olors en un procés més net i còmode.

En aquesta competició mundial només participen productes guardonats prèviament en certàmens nacionals reconeguts per la World Packaging Organisation (WPO), l’Organització Mundial d’Embalatge, que en el cas d’Espanya són els Premis Liderpack convocats cada any per Graphispack Asociación i el saló Hispack de Fira de Barcelona.

En la 53a edició dels WorldStar Awards, a causa de la pandèmia, el jurat internacional format per 33 jutges de 33 associacions de packaging, membres de la WPO, es va reunir virtualment el mes de novembre, amb dues rondes, per avaluar els 345 projectes d’embalatge presentats procedents de 35 països de tot el món.

El secretari general de Graphispack Asociación, Ignasi Cusí -qui va participar en la reunió del jurat virtual-, ha subratllat que “tot i les actuals circumstàncies, és important destacar la fantàstica participació, la qualitat i l’originalitat de les propostes presentades, que demostren que és un sector actiu i en constant recerca de la innovació”.

Els guanyadors del Premi a la Sostenibilitat i Premi Save Food, seran anunciats durant la cerimònia de lliurament dels WorldStar Awards que, a causa de la Covid-19 i les restriccions en els viatges, se celebrarà de manera virtual durant el mes de maig de 2021.

Més informació i fotografies dels premiats:

https://www.worldstar.org/winners/

Barcelona, 20 de gener de 2021

Premsa Fira de Barcelona

Tel. 93 233 26 59

sbilurbina@firabarcelona.com