Tomorrow Mobility mostrarà com seran els nous models de transport urbà sostenible

Com ens mourem a les ciutats del futur? Quines modalitats de transport redefiniran el paisatge urbà? La resposta a aquestes preguntes la trobarem, del 16 al 18 de novembre, a les àrees d’innovació i demostracions de l’edició pilot de Tomorrow Mobility World Congress (TMWC). Entre les noves modalitats de transport urbà presents al certamen figuren un vehicle robotitzat per al repartiment de compres en comerços de proximitat, una microllançadora autònoma propulsada amb hidrogen i una càmera amb radar per millorar la seguretat dels ciclistes.

L’esdeveniment, organitzat conjuntament per Fira de Barcelona i EIT Urban Mobility, una iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT), organisme de la Unió Europea, per promoure el disseny i adopció de nous models de mobilitat urbana sostenible, es convertirà en un aparador de les noves modalitats de transport urbà que canviaran en poc temps el paisatge de les ciutats. La zona de demostracions de TMWC mostrarà com els sistemes de propulsió més sostenibles, els vehicles autònoms i la intel·ligència artificial transformaran la manera com ens movem.

Entre els exemples destacats hi és el Deliverbot de l’empresa britànica Delivers.ai, un petit vehicle autònom, pensat per al comerç de proximitat, que ha estat dissenyat per realitzar lliuraments a domicili en un radi màxim d’una milla. El giny està equipat amb càmeres, radars i sensors que li permeten transitar per les voreres evitant vianants i dur a terme lliuraments sense contacte. El Deliverbot està pensat sobretot per a lliuraments de menjar a domicili i el repartiment de compres de supermercat.

A més, la zona de demostracions de TMWC també mostrarà la microllançadora d’Auve tech, un vehicle les petites dimensiones del qual el fan molt idoni per a rutes altament personalitzades. A més, el vehicle desenvolupat per l’empresa estoniana és el primer del món de la seva categoria equipat amb un motor de pila d’hidrogen, una de les motoritzacions més sostenibles, ja que el seu tub d’escapament només emet vapor d’aigua.

Els sistemes de transport personal sostenible com la bicicleta també formen part del futur de la mobilitat urbana i TMWC mostrarà innovacions en aquest camp. L’alemanya Dashbike ha dissenyat un dispositiu equipat amb microcàmeres i radar pensat per millorar la seguretat dels ciclistes. El Dashbike es col·loca sota el seient, mesura de forma automàtica la distància de pas dels vehicles que avancen el ciclista i emmagatzemen seqüències de vídeo que inclouen totes les metadades rellevants de la maniobra. En cas d’accident, les gravacions poden utilitzar-se com a prova en un judici.

Amb l’objectiu de promoure a empreses emergents al sector de la mobilitat, TMWC organitzarà dues trobades entre start-ups i inversors. En total hi participaran més de vint empreses entre les quals figuren Homyhub, Shotl, Fluctuo, Elonroad, Knot, Nemi, Qucit, Living Map, BlockCity. Hopu, SmartBox4U, TruckY, Vonzu, Nivel.no, Smart Point City, Bia Power, Vianova, SmartMonkey.io i BlueCity.

Tomorrow Mobility World Congress reunirà a la seva edició pilot a més d’un centenar d’empreses i entitats entre les quals figuren el Banc Mundial, el World Economic Forum, Nacions Unides, Microsoft, Mastercard, ADP (Aeroports de París), l’Associació Internacional de Ports, el Port de Barcelona, Moventia, RACC i Social Car, i comptarà amb 75 ponents internacionals al seu programa congressual.

Àmplia plataforma de coneixement
L’edició pilot de TMWC es farà juntament amb Smart City Expo World Congress i PUZZLE X creant una plataforma de coneixement única. Smart City Expo World Congress és la cimera internacional líder per a ciutats i solucions urbanes intel·ligents i en la seva edició 2021 reunirà a més de 400 empreses, 300 ponents i assistents de més de 100 peces. PUZZLE X és un nou esdeveniment l’objectiu és aprofitar el potencial dels frontier materials – que inclouen materials quàntics, de baixa dimensió, 2D com el grafè, o materials intel·ligents- per abordar els reptes als quals s’enfronta la nostra societat.

Barcelona, 12 de novembre de 2021