Tercera edició d’Smart City Expo Latam Congress a Mèxic

El congrés preveu reunir 140 empreses i institucions, 12.000 visitants professionals, més de 100 delegacions governamentals i 220 ponents, entre els quals destaquen Robert Muggah -cofundador de l’Igarape Institute, especialista en seguretat, migració, ciutats i desenvolupament- i Charles Landry, una autoritat internacional en l’ús de la imaginació i la creativitat com a eina de per a la transformació urbana.
Smart City Expo Latam s’estructura en cinc eixos temàtics: ciutats sostenibles i equitatives; Open Government; Emprenedoria i desenvolupament econòmic; Co-cities: comunitats participatives i col·laboratives; i transformació digital.
En el marc del congrés, tindrà lloc la Reunió d’Alcaldes, organitzat pel Banc Interamericà de Desenvolupament, el Banc de Desenvolupament d’Amèrica Llatina i l’ONU Habitat (programa de les Nacions Unides per als assentaments humans sostenibles. L’objectiu del fòrum és intercanviar experiències per posar en marxa projectes per crear ciutats més intel·ligents.
També se celebrarà l’acte de lliurament dels premis LATAM Smart City Awards que reconeixen els projectes de transformació urbana més innovadors d’Amèrica Llatina.
Smart City Expo Latam és una de les rèpliques més exitoses d’Smart City Expo World Congress, la cimera mundial sobre ciutats intel·ligents que organitza Fira de Barcelona des de 2011. Aquest mateix mes de setembre, del 26 al 28, se celebrarà per primera vegada en la Índia, a la ciutat de Jaipur.
D’aquesta manera, Fira intensifica la seva activitat com a operador i consultor firal internacional, amb presència fins a 12 països d’Europa, Amèrica Llatina, Àsia, Àfrica i Orient Mitjà. Entre 2017 i 2018 la institució haurà participat en l’organització de 20 fires que sumen més de 125.000 visitants i 1.200 empreses expositores, a més de realitzar altres projectes de consultoria firal i gestió de recintes.
Barcelona setembre de 2018