Smart City Expo World Congress 2021 reuneix representants de 400 ciutats i regions

Smart City Expo World Congress (SCEWC), l’esdeveniment sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzat per Fira de Barcelona, acollirà representants de més de 400 ciutats de tot el món del 16 al 18 de novembre. Per al seu desè aniversari, SCEWC reunirà els alcaldes d’Ankara, Barcelona, la Haia, Kazan, L’Hospitalet de Llobregat, Medellín, Montevideo, Praga, Quito i Vilnius amb representants de ciutats com Amsterdam, Berlín, Buenos Aires, Frankfurt, Kíev, Madrid, Màlaga, Milà, Nova York, París, Filadèlfia, Sao Paolo, Santiago de Xile, Estocolm i Rio de Janeiro per compartir experiències i promoure noves iniciatives de transformació urbana.

La cimera internacional també acollirà les delegacions d’altres ciutats i regions, incloses les d’Antioquia (Colòmbia), Bochum (Alemanya), Bordeus (França), Braunschweig (Alemanya), Dresden (Alemanya), Flandes (Bèlgica), Podgorica (Montenegro) ), Pune (Índia), l’estat de Rio de Janeiro (Brasil), Tampere (Finlàndia), Tolosa (França) i Wolfsburg (Alemanya), i països com Brasil, Canadà, Colòmbia, Indonèsia, Índia, Turquia, Portugal i Puertot Rico.

El director de SCEWC, Ugo Valenti, ha assegurat que “l’edició d’aquest any de Smart City Expo World Congress és una de les més necessàries des que va començar l’esdeveniment el 2011. No només és la del desè aniversari, sinó que arriba a un moment en què les ciutats necessiten estar juntes més que mai. La pandèmia ha canviat la urgència d’algunes millores i ha convertit el desplegament ràpid de certes tecnologies en una prioritat per a totes. Per això és fonamental reunir representants dels governs locals de tot el món. Els debats i acords d’aquests dies impactaran en el futur proper dels ciutadans de tot el món”.

SCEWC mostrarà les darreres iniciatives de diversos països i territoris. L’espai expositiu comptarà amb pavellons d’Àustria, Bèlgica, Canadà, Catalunya, Xile, Espanya, Estats Units, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Hessen, Iran, Israel, Itàlia, Letònia, Noruega, Països Baixos, Polònia, Saxònia i Suècia .

En la desena edició, SCEWC serà un esdeveniment híbrid. A més de les conferències presencials, es transmetrà un programa digital paral·lel en línia a través de la plataforma Tomorrow City, portant SCEWC més lluny i difonent el coneixement generat a Barcelona a una comunitat global més àmplia.

Consell mundial de la UCLG
SCEWC també serà la seu de la reunió anual de l’Organització de Ciutats i Governs Locals Units (UCLG), la xarxa global més gran de ciutats i governs locals, regionals i metropolitans. UCLG reunirà el Consell Mundial a Barcelona sota el títol “Ciutats i Territoris Intel·ligents, Pilars de l’Agenda Comuna” per definir l’estratègia del moviment municipal i la seva contribució a l’Agenda Comuna de l’ONU. El Consell Mundial està format per 342 representants de 97 països del món. Les trobades solen reunir al voltant de 500 participants i el 2021 tindran un component híbrid, amb sessions tant físiques a Barcelona com a online.

Plataforma de coneixement
L’edició 2021 de SCEWC se celebrarà juntament amb dos nous esdeveniments: Tomorrow.Mobility i PUZZLE X. Tomorrow.Mobility se centra en promoure el disseny i l’adopció de nous models de mobilitat urbana sostenible i intel·ligent. L’esdeveniment està coorganitzat per EIT Urban Mobility, una iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia, organisme de la Unió Europea, i compta amb el suport d’importants empreses i institucions. PUZZLE X té com a objectiu utilitzar el potencial dels anomenats Frontier Materials per resoldre alguns dels desafiaments a què s’enfronta la nostra societat. La iniciativa inclou un esdeveniment anual i una incubadora d’empreses per donar suport a noves empreses del sector dels materials Deep Tech, atraure inversions i construir un ecosistema global.