Setmana de la Formació, guia acadèmica i professional

El recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona concentrarà, entre el 12 i el 16 de març, tota l’oferta formativa per a estudiants de primer, segon i tercer cicle. Integrat pel Saló Ensenyament, centrat en els estudis de batxillerat i universitaris, i el saló Futura, dedicat a l’oferta de màsters i postgraus, el certamen ratificarà la seva funció divulgativa i d’orientació adreçada als que busquen les millors opcions de formació.
El Saló de l’Ensenyament celebra enguany el seu 25 aniversari subratllant la seva vocació d’eficaç eina d’orientació i assessorament per als estudiants i les seves famílies de cara al seu futur educatiu i laboral. Com a novetat, el Departament d’Ensenyament presentarà aquest any una exposició sobre les habilitats adquirides pels alumnes de formació professional, així com projectes d’emprenedoria realitzats en diversos centres docents. L’objectiu és fomentar l’esperit emprenedor dels estudiants a través d’un mòdul específic d’Empresa i Iniciativa Emprenedora (EIE).
Per la seva banda, el Saló dels Màsters i Postgraus, Futura, tindrà lloc el divendres 14 i el dissabte 15 de març. Reunirà universitats públiques i privades, escoles de negocis, centres de formació contínua i col¿legis professionals que informaran sobre els programes de segon i tercer cicle que s’imparteixen a Espanya i l’estranger.
En el marc de la Setmana de la Formació se celebrarà la 11a Fira Internacional de l’Empresa Simulada que, organitzada per la Fundació Inform, oferirà l’oportunitat als alumnes formats segons el mètode SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) de posar en pràctica les habilitats apreses aplicant els mateixos mètodes i eines d’una empresa real.
Barcelona, 24 de febrer de 2014