Segona edició de Smart City Expo a Casablanca

Avui i demà se celebra la segona edició de l’Smart City Expo World Congress Casablanca, al Marroc. La cimera mundial sobre ciutats intel·ligents de Fira de Barcelona reuneix a experts d’arreu el món per impulsar el desenvolupament urbà eficient en el nord d’Àfrica.
Està coorganitzat per Fira de Barcelona i la societat local Casablanca Events & Animation, amb la col·laboració d’institucions locals.
Smart City Expo Casablanca, amb la presència de una vintena de delegacions internacionals, combina un espai d’exposició amb 50 empreses per mostrar els projectes i solucions i un programa congressual de primer nivell que compta amb 85 ponents, entre els quals destaca l’ex alcalde de Medellín (Colòmbia), Aníbal Gaviria, i el consultor internacional del Regne Unit, Charles Landry.
El congrés, així mateix, inclou 14 conferències i 40 temàtiques que s’estructuren en 5 eixos: sostenibilitat i canvi climàtic; innovació urbana i tecnologia; mobilitat; societat de col·laboració; i ciutats de gran interès.
Smart City Expo Casablanca és fruit de l’estratègia internacional de Fira de Barcelona d’exportar, entre d’altres salons propis, el model i l’experiència de l’Smart City Expo World Congress, que tenen lloc cada any a Barcelona, a altres països. A més de celebrar-se en aquesta ciutat marroquina, el congrés viatja enguany a Mèxic (Smart City Expo Latam, al juny), Argentina (Smart City Expo Buenos Aires, al setembre) i el Japó (Smart City Expo Kyoto, al setembre). També destaca l’estrena de Smart Island World Congress, celebrat el passat mes d’abril a Mallorca.
Barcelona, maig de 2017