Segona edició d’Alimentos Cuba 2.0 amb l’objectiu de promoure les exportacions

El saló internacional de tecnologia alimentària, alimentació i begudes celebra la seva segona edició del 22 al 24 de maig al recinte firal de PABEXPO de l’Havana. En l’esdeveniment participaran més de 150 expositors de més de 20 països d’arreu del món que ocuparan una superfície expositiva de 4.000 m² i convertiran l’Havana en el principal punt de trobada entre importadors i exportadors del sector alimentari caribeny.
Organitzada pel grup Palco i Fira de Barcelona, amb l’auspici dels ministeris de’Indústria Alimentària, Comerç Interior, Comerç Exterior i Inversió Estrangera, Agricultura i la Cambra de Comerç de la República de Cuba, Alimentos Cuba 2.0 busca promoure el desenvolupament industrial per generar exportacions, la transferència i l’accés a la tecnologia, atreure inversió estrangera, generar noves fonts d’ocupació i finançament a llarg termini, així com desenvolupar infraestructures i serveis que permetin oferir una plataforma de negocis que contribueixi a l’èxit de les inversions.
El saló comptarà amb representació de fins a 13 sectors vinculats a l’alimentació, entre ells, aigües, begudes refrescants, cerveses, mosts i sidra; conserves i semi conserves; productes carnis; lactis; vins i espirituosos; i maquinàries, equipaments i tecnologia agroalimentària.
Així mateix, s’organitzarà una àrea Gourmet on es realitzaran sessions pràctiques per conèixer i gaudir de productes amb tastos guiats per experts, així com una zona de Market Place que reunirà trobades empresarials orientats a trobar socis comercials a Cuba.
En el marc del saló també se celebraran les Rondes de Negocis organitzades per la Cambra de Comerç de Cuba. Seran reunions entre expositors i compradors nacionals amb l’objectiu de dinamitzar les relacions professionals entre compradors i proveïdors. També es realitzarà un fòrum d’inversió estrangera per captar socis estratègics pel Programa de Desenvolupament de la Indústria a l’illa, per un valor de 760 milions de dòlars.
Entre les més de 20 empreses internacionals participants, destaquen companyies espanyoles com Estrella Damm, Miguel Torres, Gamma Lafuente, Destil·leries LH, o El Artesà Torrons. Entre els països representats hi haurà França, Itàlia, Xina, Argentina, Suïssa o Alemanya.
Festival del Ron
Com a esdeveniment paral·lel al saló Alimentos Cuba 2.0, se celebrarà la segona edició del Festival del Ron a Cuba, organitzat per la corporació Cuba Ron els dies 23 i 24 de maig al mateix recinte firal PABEXPO a l’Havana. L’esdeveniment comptarà amb la participació de professionals de la indústria, productors i distribuïdors nacionals i internacionals i es donaran a conèixer les principals tendències del sector, nous productes, visites a fàbriques, masterclasses, maridatges, degustacions o exhibicions culinàries, entre altres.
Barcelona, 21 de mayo de 2018