Nacions Unides, l’OCDE, el World Bank i la World Wide Fund For Nature participaran a BforPlanet

La primera edició de BforPlanet, l’esdeveniment sobre l’impuls dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Organització de Nacions Unides (ONU) al sector privat, comptarà amb algunes de les principals institucions internacionals en matèria de sostenibilitat i desenvolupament. Entre les que ja han confirmat la participació al certamen, que tindrà lloc el 7 i 8 de juliol al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, figuren Nacions Unides – a través del Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) -, l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), el World Bank i el World Wide Fund for Nature (WWF), entre d’altres.

El programa congressual de BforPlanet girarà al voltant de 5 eixos temàtics: Aliances, Creixement Sostenible, Acció Climàtica, Innovació i Inclusió Social. Experts independents, alts representants d’institucions i organitzacions internacionals, i directius de el sector privat exposaran diferents estratègies en l’àmbit de la sostenibilitat i en l’aplicació dels ODS en l’activitat empresarial pensades per generar oportunitats de negoci, obrir nous mercats i generar llocs de treball.

Així, s’exposaran exemples i solucions concretes de transformació de models de negoci en àmbits com l’economia blava, la lluita contra la contaminació, l’economia circular, l’eficiència energètica, la igualtat de gènere, la col·laboració publico-privada o la provisió d’aigua potable i aliments segurs a tot el món, entre d’altres.

Per això participaran en aquesta primera edició de BforPlanet ponents com Luis Felipe López-Calva, director per a Llatinoamèrica i el Carib del PNUD (ONU); Augusto López-Claros, director d’Indicadors globals i Anàlisis del World Bank; Yolanda García, membre de la Direcció General d’Energia a la Comissió Europea; Rodolfo Lacy, director de Medi Ambient de la OCDE; Yolanda Kakabadse, expresident del WWF i exministra de Medi Ambient d’Equador; Manuel Pulgar-Vidal, Global Leader de Clima i Energia del WWF; Cristina Sánchez, directora executiva de la xarxa espanyola del Pacte Mundial de les Nacions Unides, Marcello Palazzi, cofundador de B Lab Europe; Ana Palencia, directora de Comunicació i Negoci Sostenible d’Unilever; i Joan Roca, xef del Celler de Can Roca.

Per multiplicar el seu abast i audiència, les ponències de BforPlanet es podran seguir a través de la plataforma digital de l’esdeveniment, permetent als professionals de qualsevol àmbit i procedència accedir als continguts del certamen.

Projectes NextGeneration i startups, a escena
BforPlanet també serà l’escenari on es presentaran diferents projectes relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient que opten als fons de la Unió Europea per a la recuperació post-pandèmia. En concret, les iniciatives han de pertànyer a les àrees de transició ecològica; transformació digital; creixement intel·ligent i sostenible i creació d’ocupació; cohesió social i territorial; salut i resiliència; i polítiques per a la pròxima generació. Els projectes acceptats podran participar a BforPlanet amb espai expositiu, al programa congressual o mitjançant la plataforma en línia.

La convocatòria de BforPlanet està dirigida al sector públic europeu, institucions que representin ciutats, àrees metropolitanes, regions i països, empreses privades, consorcis de col·laboració publico-privada, centres de R+D+i, associacions i xarxes d’investigació.

Les empreses emergents també tindran un paper protagonista a BforPlanet. L’esdeveniment ha llançat una competició per a startups que actuïn en els sectors del consum responsable, la cohesió social i l’economia verda. Entre aquelles que presentin els projectes, s’escollirà a les més destacades perquè disposin d’un espai a l’esdeveniment. L’objectiu final és donar visibilitat i suport a l’innovador treball que moltes estan duent a terme i a la promoció d’una societat i una economia més sostenibles.

Protocol contra la COVID-19
Amb l’objectiu de comptar amb les màximes garanties de seguretat per als assistents a BforPlanet, Fira de Barcelona implementarà el seu estricte protocol de prevenció, elaborat en col·laboració amb la consultora Aon i l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Més informació sobre BforPlanet aquí

Informació i inscripció projectes NewGeneration aquí

Informació i inscripció Startup Competition aquí

Barcelona, 3 de juny de 2021

flecha@firabarcelona.com / sbilurbina@firabarcelona.com
932333555 – 932332659