Liber pren el pols en streaming al sector del llibre en l’actual conjuntura derivada de la pandèmia

La fira Liber, que es celebrarà en format digital del 27 al 29 d’octubre, cerca ajudar a reactivar les vendes de la indústria editorial, així com proporcionar una plataforma de coneixement, reflexió i debat al sector a través de les seves Jornades Professionals. Organitzades per la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE), enguany proposen una trentena de trobades i debats al voltant de qüestions com ara els efectes de la pandèmia sobre llibres i lectura, la comercialització editorial, la propietat intel·lectual o el mercat únic digital, entre d’altres. Aquestes ponències i presentacions es retransmetran en streaming per ampliar el seu abast i audiència, la qual cosa permetrà el seu seguiment a professionals de Llatinoamèrica i Europa.

En aquesta edició, l’impacte de la Covid en el sector estarà molt present a les Jornades Professionals de Liber i s’abordaran temes concrets com ara la promoció de llibres en temps de pandèmia a través de les xarxes socials; l’ús dels continguts editorials educatius durant els mesos en què l’ensenyament s’ha desenvolupat a la llar, o què passarà amb la lectura, que va experimentar un important auge durant el confinament. En aquest sentit, Liber serà l’escenari escollit per eBiblioCAT per presentar un estudi sobre el consum de lectura digital durant aquest període. Així mateix, hi haurà un apartat sobre ajudes a llibreries i editorials i es parlarà de les conseqüències de la Covid sobre la tasca d’escriptors i traductors, així com sobre l’estat de l’edició llatinoamericana.

Els altres grans eixos temàtics de les Jornades Professionals giraran al voltant de la comercialització i promoció del llibre espanyol, la propietat intel·lectual i el mercat únic digital, tot i que també hi haurà lloc per altres assumptes de caràcter transversal relacionats amb el foment de la lectura, la lluita contra la pirateria, les biblioteques, les llibreries, els ajuts i premis o la producció de determinats gèneres com l’assaig o l’edició acadèmica.

Drets d’autor i mercat únic digital

La defensa de la propietat intel·lectual segueix sent una de les principals inquietuds del sector. Aquest any les Jornades Professionals inclouen diverses conferències i taules rodones que analitzaran assumptes com l’adaptació de la Directiva sobre els drets d’autor i drets afins en el mercat únic digital a la legislació espanyola, les noves eines per a la protecció digital dels continguts editorials en internet o la lluita contra el frau i la pirateria des de la gestió col·lectiva i acords voluntaris.

També destaquen en el programa sessions relacionades amb les biblioteques i el foment de la lectura en què es compartiran experiències dutes a terme durant el confinament, així com taules rodones específiques adreçades a traductors, il·lustradors, correctors i autors independents.

Les Jornades Professionals Liber podran seguir-se en directe en streaming. Per a això serà necessari registrar-se gratuïtament com a visitant a la plataforma LiberDigital que, a més, ofereix la possibilitat de confeccionar agendes, contactar amb les editorials expositores a través de xats i videoconferència per mantenir trobades de negoci, així com interactuar amb ponents i altres assistents a l’esdeveniment .

Sobre Liber

Promogut per la FGEE, Liber és la major trobada professional de la indústria editorial en espanyol. La seva propera edició, organitzada per Fira de Barcelona, ​​tindrà lloc del 27 al 29 d’octubre, i serà 100% digital per adaptar-se a la conjuntura derivada de la pandèmia. Aquesta convocatòria on-line estarà enfocada a contribuir a reactivar el negoci editorial i les exportacions del llibre en espanyol en un context especialment complex per al sector. Per aquest motiu, Liber amplia, a més, els seus programes de compradors internacionals i prescriptors clau, que també es desenvoluparan en format digital per ajudar a que la indústria editorial espanyola pugui recuperar l’impuls comercial perdut en el primer semestre del l’any.

Liber 2020 está patrocinada pel Ministerio de Cultura y Deporte, ICEX España Exportación e Inversiones, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, i el Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO). A més té el suport del Gremi d’Editors de Catalunya i Acción Cultural Española (AC/E).

Barcelona, 7 d’octubre de 2020

Consulta un avanç del Programa de les Jornades Professionals Liber aquí

Més informació:

Gerardo Miguel
Cap de premsa FGEE
Tel. 91 576 52 50
prensa@fge.es

Maria Dolores Herranz / Gloria Dilluvio
Premsa Fira de Barcelona – Liber
Tel. 93 233 25 41 – 21 72
mdherranz@firabarcelona.com / gdilluvio@firabarcelona.com