L’Hospital Clínic assessora a Fira en el disseny del protocol de seguretat antiCovid en els seus recintes

Fira de Barcelona i l’Hospital Clínic de Barcelona han signat un acord de col·laboració per elaborar els plans de prevenció davant la Covid-19 que la institució aplicarà en els seus recintes de Montjuïc i Gran Via a partir del proper mes de setembre, quan té previst reprendre la seva activitat firal després de l’obligat parèntesi provocat per la pandèmia. D’aquesta manera, l’Hospital Clínic contribuirà des del punt de vista mèdic i epidemiològic al protocol en el qual Fira treballa juntament amb altres experts i consultors especialitzats per tal de garantir la seguretat sanitària de treballadors, organitzadors i participants en el seu retorn a la celebració d’esdeveniments.

L’acord, signat pel director general de l’Hospital Clínic, Josep Maria Campistol, i el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, preveu l’assessorament continuat per part de l’entitat sanitària, així com la revisió i validació des d’un punt de vista mèdic del disseny dels protocols de seguretat, l’estructuració de necessitats de control i les estratègies de represa de l’activitat firal en els seus recintes.

L’equip de Medicina Preventiva i Epidemiologia, dirigit pel Dr. Antoni Trilla, degà també de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, i membre del Comitè Científic de la Covid-19 que assessora al Govern Central en la gestió de la crisi sanitària, serà l’encarregat de fer aquestes tasques i avalar els seus resultats.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha destacat que “la nostra prioritat és reprendre l’activitat firal al setembre però, sobretot, volem fer-ho amb les màximes mesures de seguretat per a tots els participants; per això, comptar amb el suport d’una institució tan prestigiosa com l’Hospital Clínic és per a nosaltres un aval que ens permet afrontar aquest repte amb les majors garanties”.

Condicionament d’espais i aforaments

L’Hospital Clínic aporta d’aquesta manera la seva reconeguda experiència en l’elaboració del manual de prevenció i seguretat en el qual Fira de Barcelona està treballant al costat de consultors acreditats i que inclou tant a treballadors com a expositors, visitants, organitzadors, proveïdors i assistents als esdeveniments, especialment en els de caràcter professional (B2B), de característiques molt específiques i diferenciades respecte a altres tipus d’activitats amb gran afluència de públic.

Entre altres qüestions, el protocol contemplarà el condicionament d’espais, regulació de fluxos de visitants i d’aforaments, controls de salut, higiene, distanciament físic, desinfecció i neteja de zones comunes i estands, informació i suport sanitari, sistemes específics d’acreditació i organització dels serveis de restauració.

Igualment, la institució ha participat activament en la definició de les recomanacions internacionals d’actuació per a garantir la salut i seguretat dels assistents a fires i exposicions amb organismes que tenen un destacat paper en el sector, i dels quals Fira de Barcelona n’és membre, com EMECA (European Major Exhibition Centres Association) i UFI, associació internacional de la indústria firal; així com amb l’Associació de Fires d’Espanya (AFE) amb qui treballa per a concretar amb les autoritats pertinents un protocol d’actuació general.

Fira de Barcelona, preveu reprendre la seva activitat en l’últim quadrimestre d’enguany amb la celebració d’esdeveniments com la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week (VBBFW), BizBarcelona, Alimentaria, Foodtech, el Saló Nàutic, Smart City Expo World Congress o Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast, entre altres.

Barcelona, 9 de juny de 2020

Direcció de Comunicació
932332659
alosada@firabarcelona.com/ sbilurbina@firabarcelona.com