Les últimes aplicacions mèdiques en impressió 3D es donen cita a IN(3D)USTRY

La tercera edició d’IN3DUSTRY mostrarà algunes de les principals aplicacions de la impressió 3D al sector mèdic, un dels àmbits que més està innovant i fent servir aquesta tecnologia. Entre els ponents que participaran destaquen noms com el de Pedro Martínez Seijas, precursor de l’ús del 3D a Espanya; Jaedeok Yoo, investigador i fundador d’Aprecia Pharmaceutical especialitzada en al fabricació de fàrmacs en 3D; així com Jenny Chen, fundadora 3DHeals, la principal plataforma d’innovació mundial en l’àmbit mèdic. 
Del 16 al 18 d’octubre el Palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona acull la tercera edició d’IN(3D)USTRY i es converteix en un gran aparador amb les principals aplicacions de la impressió 3D en el sector industrial. El programa del certamen s’estructura entorn a un escenari on els ponents, representants de 5 sectors (automoció, aeronàutica, retail, salut, industrial), donaran a conèixer com estan  implementant la fabricació additiva en els seus processos productius.
Aprofitant la coincidència amb Healthio, el saló sobre la innovació mèdica també organitzat per Fira de Barcelona, enguany IN(3D)USTRY farà especial èmfasi en l’àmbit mèdic. En aquest sentit, destaca la participació de ponents de reconegut prestigi internacional com Jaedeok Yoo, investigador i fundador d’Aprecia Pharmaceutical, pertanyent a la multinacional farmacèutica GlaxoSmithKline, que ha patentat un sistema per fabricar pastilles mitjançant la impressió 3D que permet personalitzar la dosi de fàrmac segons les necessitats específiques de cada pacient.
Un altre dels ponents destacats serà Pedro Martínez Seijas, doctor de l’hospital HM Vigo i el primer metge que va introduir la impressió 3D a Espanya. Seijas compartirà els avantatges d’aquesta tecnologia aplicada a la medicina personalitzada, la implantologia dental, l’oncologia quirúrgica i la reconstrucció cranial i maxil·lofacial.
També participaran Jessica Alderman Zeaske, directora d’inversions de GE Ventures, el fons de capital risc de General Electric que gestiona una cartera 75 companyies amb un alt component d’innovació tecnològica, així com Jenny Chen, fundadora 3DHeals, plataforma dedicada a l’ecosistema de la impressió 3D, i Luis Álvarez, responsable de fabricació d’òrgans a United Therpautics.
El programa mèdic d’IN(3D)USTRY es completarà amb una taula rodona amb presència de 12 hospitals catalans, entre ells el Clínic de Barcelona, el Parc Taulí, el Trias i Pujol, Sant Joan de Déu, Bellvitge o la Mútua de Terrassa, que compartiran les seves experiències en l’ús de la impressió 3D, juntament amb diverses presentacions que donaran a conèixer innovadors projectes basats en la fabricació additiva.
Barcelona, 10 de setembre de 2018