La reindustrializació tecnològica centra la segona edició de la Barcelona Industry Virtual Week

Com puc aprofitar les tecnologies de fabricació i digitalització per transformar el meu negoci? Com m’ajudaran les dades a millorar la productivitat i l’operativa de la meva indústria? Aquestes són algunes de les preguntes que abordarà la segona edició de la Barcelona INDUSTRY Virtual Week, que tindrà lloc del 23 al 26 de març. Les jornades online, organitzades per Fira de Barcelona en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona, analitzaran el paper que tecnologies com la Intel·ligència Artificial, el blockchain, la ciberseguretat o la visió per computació, tenen en el procés de reindustralización tecnològica i reactivació econòmica.

En la seva segona edició, la Barcelona INDUSTRY Virtual Week constarà d’un programa de quatre dies amb webinars, taules rodones i sessions tècniques virtuals a càrrec d’experts i proveïdors tecnològics de sectors industrials com la fabricació avançada, l’automatització, la robòtica i la subcontractació, entre d’altres. Les ponències oferiran als assistents un avanç dels continguts de la propera edició d’INDUSTRY From Needs to Solutions, l’esdeveniment presencial, que està previst que se celebri el setembre de 2021 junt amb els salons Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast.

La directora de la Unitat de Negoci de Química i Ciències de la Vida de Fira de Barcelona, Pilar Navarro assenyala que “des d’INDUSTRY From Needs to Solutions seguim acompanyant a la indústria en aquesta conjuntura de construcció de la indústria sostenible, tractant de mantenir la connexió entre oferta i demanda, alhora que fomentem l’ús de les tecnologies de la nova era industrial com a revulsiu davant aquesta situació”.

Els protagonistes de la primera jornada seran la Intel·ligència Artificial, el blockchain i la ciberseguretat, amb l’objectiu d’optimitzar les operacions i el manteniment i millorar la productivitat. Les sessions pretenen mostrar com els líders de diferents empreses han aplicat aquestes solucions en la seva estratègia de digitalització, automatització i presa de decisions basades en dades. Durant el segon dia s’abordarà el paper de la visió per computadora en els processos productius i de desenvolupament de producte i, a més, es farà un tour virtual en directe pel 3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence d’HP. La tercera jornada donarà a conèixer els últims avenços i tendències en la indústria i l’ús de la robòtica en sectors clau amb especial focus en la fabricació de bateries. La setmana virtual finalitzarà el quart dia abordant els beneficis de la subcontractació per a les empreses.

El subdirector general de polítiques digitals del Ministeri d’Indústria, Jordi Llinares, serà l’encarregat d’inaugurar les ponències, que comptaran també amb Marina Krotofil, Cyber Security Lead a la European Cyber Security Organisation; Dani Marco, director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya; Sebastian Werler, product manager d’IOT a FESTO; i Cristòfor Colom, soci a Roland Berguer, entre d’altres.

Networking internacional
A més, la Barcelona INDUSTRY Virtual Week organitzarà trobades amb compradors internacionals per propiciar el networking i generar oportunitats de negoci. En aquesta edició hi ha més de 35 empreses compradores de països com Portugal, Itàlia, França i Alemanya. Les reunions se celebraran de manera virtual per les tardes i comptaran amb participants de diferents països europeus.

La Barcelona INDUSTRY Virtual Week es posiciona com la cita de referència per prendre el pols al sector i es consolida com a plataforma efectiva de connexió i networking que compta amb el suport dels principals agents transformadors, entre ells el Ministeri d’Indústria, el Consell Superior d’ cambres de comerç, IAM3DHUB, Tecnalia i Leitat com a socis estratègics i més de 120 col·laboradors institucionals.

Barcelona, 18 de març de 2021

Departament de premsa
93 233 2659– 3555
sbilurbina@firabarcelona.com – flecha@firabarcelona.com