‘La Ciutat de la Diversió’ s’obre a Barcelona

L’agenda nadalenca barcelonina comptarà aquest 2021 amb una de les seves cites més emblemàtiques. Amb el nom de “La Ciutat de la Diversió”, Fira de Barcelona organitzarà una edició especial de “La Ciutat dels Somnis”, antic Festival de la Infància, adaptada al context actual. Del 27 al 31 de desembre, el recinte de Montjuïc acollirà 6.000 m2 d’activitats lúdiques destinades a nens i nenes de 5 a 12 anys en un espai completament exterior i amb accés lliure i gratuït.

Amb l’objectiu d’oferir als barris de l’entorn del recinte firal de Montjuïc i a tota la ciutat un espai per a l’oci familiar aquest Nadal, Fira de Barcelona obre la Plaça de l’Univers per celebrar la ‘Ciutat de la Diversió’, que comptarà amb una vintena activitats repartides en quatre grans àrees: espai multiesport, espai mobilitat, espai de jocs i espai cultural. Els nens i nenes podran practicar els seus esports preferits, ser creatius, gaudir dels circuits de mobilitat, i divertir-se i aprendre amb jocs sobre sostenibilitat.

Futbol, bàsquet, tennis, handbol i hoquei seran alguns dels protagonistes de l’espai multiesport de ‘La Ciutat de la Diversió’. Amb més de 2.000 m2 de superfície, aquesta àrea disposarà de quatre pistes destinades a la pràctica de gran varietat de disciplines. Mentre el bàsquet i el tennis disposaran d’una instal·lació pròpia, la pista poliesportiva de gespa artificial acollirà els partits de futbol, hoquei i rugbi, i un espai d’activitats acollirà altres esports i jocs.

De la seva banda, l’àrea destinada a la mobilitat oferirà la possibilitat de gaudir d’emocions sobre rodes. L’espai acollirà un total de quatre pistes i circuits amb una primera zona destinada al patinatge sobre rodes, un traçat dissenyat per a hover karts, una tercera pista amb rampes i obstacles pensats per als aficionats al skatebord i als patinets, i un “pump track” especial per a bicicletes.

L’espai cultural tindrà la creativitat com a eix temàtic principal. Aquesta zona inclourà un escenari on se celebraran diversos espectacles, així com espais per a tallers de circ i de Stencil pop (estarrit) on els nens i nenes podran dissenyar i imprimir pòsters dels seus artistes favorits, sessions de karaoke familiar i d’air guitar, un tipus de ball en què se simula tocar una guitarra imaginària, i una zona Art&Hort, on els petits podran fabricar testos decoratius amb materials reciclats destinats a fomentar els horts urbans a casa.

Sostenibilitat i diversió
Amb la voluntat de difondre i formar els nens i les nenes en matèria de sostenibilitat, l’últim dels espais de ‘La Ciutat de la Diversió’ acollirà jocs pensats per donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions de Nacions Unides, augmentar la consciència dels més petits sobre la importància del reciclatge, i ensenyar-los les nocions més bàsiques de l’economia circular. Entre ells hi haurà curses, concursos de preguntes i tallers de Dapostar, un joc de malabars.

La Ciutat de la Diversió estarà oberta de 10.00h a 18.00h, del 27 al 31 de desembre del 2021 i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona, 13 de desembre de 2021