IOTSWC es converteix en l’esdeveniment global en solucions tecnològiques que canviaran les regles del joc en totes les indústries

IOT Solutions World Congress (IOTSWC), l’esdeveniment líder mundial sobre Internet de les coses aplicat a la indústria, organitzat per Fira de Barcelona i l’Industrial Internet Consortium (IIC), anirà més enllà de l’Internet de les Coses (IoT) a partir de 2021 per esdevenir una plataforma global que ofereix solucions transformadores que combinin diverses tecnologies disruptives a companyies de qualsevol sector. Sota el lema Connect with the Game Changers, IOTSWC celebrarà la seva pròxima edició al recinte de Gran Via del 5 al 7 d’octubre i comptarà amb les últimes aplicacions basades en Iot, Intel·ligència artificial (AI), Computació quàntica, Blockchain o Digital Twins (DT).

IOTWSC constarà d’un congrés i una exposició presencial dirigida en exclusiva a alts executius d’àmbits com la direcció estratègica, les operacions i les tecnologies, i també comptarà amb contingut en format digital orientat a una audiència més àmplia. L’objectiu és reunir als principals actors involucrats en la transformació digital de les empreses de tots els àmbits i promoure un diàleg entre ells sempre amb l’usuari final com a focus principal. Així, diverses empreses ja han confirmat la seva participació en IOTSWC, entre elles Siemens, Deloitte, Kaspersky, Orange, Nutanix, SAS Institute i Relayr.

El congrés abordarà els principals reptes als quals s’enfronten les empreses a l’hora d’innovar i ho farà a través de cinc eixos temàtics: Seguretat, Connectivitat, Optimització de negoci, Intel·ligència i Experiència de client.

El director de IOTSWC, Roger Bou, ha assegurat que “aquest nou enfocament brindarà a les empreses una oportunitat única perquè els responsables d’estratègia corporativa, així com els d’operacions i tecnologia, descobreixin solucions disruptives que donin un avantatge competitiu als seus negocis mitjançant un enfocament integral que posa a l’usuari final en el centre de tot, oferint resultats i idees, però també experiències d’altres sectors i professionals que han implementat amb èxit aquestes solucions”.

En aquest sentit s’ha expressat el director executiu de l’Industrial Internet Consortium, Richard Soley, que ha afirmat que “aquest any ens centrem en els “game changers” de l’IoT, experts que han experimentat abans que ningú i compartiran les seves experiències per aconseguir el millor IOTSWC fins avui”.

Hubs emergents
La irrupció d’aquest nou enfocament tecnològic per a la transformació d’empreses coincideix amb l’aparició de nous hubs tecnològics a tot el món, entre els quals es troba la ciutat de Chicago (EE.UU). Per reflectir aquesta nova realitat, IOTSWC comptarà amb una important delegació provinent d’Illinois, integrada per representants de l’Ajuntament de Chicago, el Govern de l’Estat, la iniciativa P33 Tech i altres comunitats tecnològiques. Chicago es va situar recentment com a setè centre d’innovació del món, segons l’informe anual d’innovació tecnològica global de KPMG, només darrere de San Francisco, Xangai, Nova York, Tòquio, Beijing i Londres.

Esdeveniments paral·lels de primer nivell
IOTSWC se celebrarà conjuntament amb la Barcelona Cybersecurity Congress, un esdeveniment anual coorganitzat amb la Generalitat de Catalunya, que reuneix els principals actors de l’àmbit de la ciberseguretat i que té com a objectiu analitzar els desafiaments actuals en matèria de seguretat digital i trobar solucions reals. El programa abordarà temes com la Privadesa i la Protecció de dades, el Cloud Computing, 5G, Blockchain i Threat Intelligence, entre d’altres.

Barcelona, 9 de març de 2021

Àrea de Comunicació
flecha@firabarcelona.com – sbilurbina@firabarcelona.com