IOT Solutions World Congress 2022 dona un nou impuls a la transformació digital de la indústria

IOT Solutions World Congress (IOTSWC), el major esdeveniment internacional dedicat a la transformació de la indústria a través de tecnologies disruptives, torna el 2022 per donar un nou impuls a la transformació digital de les empreses. En la seva sisena edició i sota el lema Game-changing technologies for industry transformation, IOTSWC reuneix del 10 al 12 de maig al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona a 310 expositors amb solucions tecnològiques capaces de donar un avantatge a empreses de múltiples sectors, i a 200 ponents que debatran sobre les últimes tendències en transformació digital.

Organitzada per Fira de Barcelona en col·laboració amb l’IoT Consortium (IIC)®, l’edició de 2022 de l’IOTSWC mostrarà les solucions d’empreses com ABB, Altair, Amazon Web Services, Braincube, Crowdstrike, Deloitte, Device Authority, EMnify, Faircom Corporation, Fiware, Hornet Security, Huawei, Kaspersky, KNX, Libellium, Palo Alto, Richardson RFPD, Relayr, Siemens, Sternum, Trellix i TXOne Networks. Tots ells mostraran exemples de com l’Internet de les Coses (IoT), la intel·ligència artificial (IA), els bessons digitals (Digital Twins), blockchain i altres tecnologies tenen potencial per transformar negocis sencers.

El director d’IOTSWC, Roger Bou, ha afirmat que: “IOT Solutions World Congress 2022 serà una fita fonamental per a l’ecosistema de les tecnologies de transformació empresarial. Després de dos anys distanciats, les empreses, els líders d’opinió i els innovadors podran per fi reunir-se un cop més. Sens dubte, això suposarà un impuls molt necessari per rellançar la col·laboració i les iniciatives conjuntes en un camp en el qual els projectes que impliquen múltiples actors són clau per al desenvolupament de noves solucions capaces de ser escalades a nivell mundial”.

En aquesta línia, el president de l’IIC, Bill Hoffman, destaca l’enfocament pràctic de l’esdeveniment, que mostra no només els últims avenços en l’IoT industrial, sinó també en les tecnologies habilitadores que impulsaran la transformació de múltiples sectors industrials. “IOTSWC es dirigeix a les empreses que busquen aquestes tecnologies. En l’esdeveniment no només podran aprendre dels seus col·legues sobre com han adaptat i implementat amb èxit algunes solucions, sinó que també podran veure algunes de les proves més innovadores que s’estan duent a terme arreu del món“.

Transformació industrial reimaginada
IOTSWC estructurarà les seves ponències en cinc eixos temàtics que reflecteixen el nou enfocament intersectorial: Optimització del negoci, Intel·ligència Artificial, Connectivitat, Seguretat i Experiència del client. A més, les conferències se centraran en casos pràctics que ofereixen exemples clars de com les tecnologies disruptives són capaces de canviar els negocis. La llista de ponents està encapçalada per Ann Dunkin, Chief Information Officer (CIO) del Departament d’Energia d’Estats Units i autora de Industrial Digital Transformation: Accelerate digital transformation with

business optimization, AI, and Industry 4.0, i inclou a Hiroshi Yamamoto, vicepresident corporatiu del Centre de Tecnologia d’Innovació Digital i Digitalització Corporativa de Toshiba; Mark Geckeler, cap de l’Aliança DPP del Grup Volkswagen; Gunter Beitinger, vicepresident sènior de fabricació i cap de digitalització de fàbriques de Siemens; Stuart Bashford, CTO del Grup Buhler, Matthias Kuss, CEO de FMC Data Solutions en Fresenius Medical Care, Juha Pankakoski, Chief Digital Officer a Konecranes, Nicole Raimundo Coughlin, Chief Information Officer de la ciutat de Cary, (EUA) , i Jesper Toubol, vicepresident d’Operacions – Producció al Grup Lego, entre altres.

Testbed Area
Mostrar exemples tangibles de combinacions de tecnologies disruptives és clau per impulsar la innovació. El 2022, IOTSWC recupera la seva característica Testbed Area. Un jurat format per líders del sector ha seleccionat 10 iniciatives que mostraran com es poden desenvolupar nous serveis i solucions, provar-los en condicions reals i desplegar-los de forma escalable. Entre els seleccionats hi ha solucions per a l’automoció, la construcció, l’alimentació i la gestió urbana, com un frigorífic intel·ligent que utilitza càmeres d’IA per reduir el malbaratament d’aliments i aplicar preus dinàmics, un servei de bessons digitals dissenyat per implantar el pagament per ús al sector de la construcció, i un sistema intel·ligent de conservació del patrimoni capaç d’anticipar les necessitats de manteniment dels monuments mitjançant la realitat virtual i la supervisió remota.

IOT Awards i Startup Competition
Distingir el treball excepcional en matèria d’IoT i transformació digital en diferents camps i destacar aquells projectes que transformen les indústries a través d’una major eficiència, sostenibilitat i connexió amb les persones és l’objectiu dels Industry Solutions Awards. El 2022, els guardons es lliuraran en sis categories: Seguretat, Connectivitat, Solució al Client, Optimització, Intel·ligència i un premi especial Game Changer of the Year. Aquest darrer guardó s’atorgarà a un pioner de la indústria, una persona que hagi estat un model clau per a la promoció i implementació de solucions tecnològiques en indústries verticals. El premi està obert a la nominació del públic perquè l’ecosistema pugui nomenar els seus propis herois cada any. Els guanyadors s’anunciaran en una cerimònia que se celebrarà el dimecres 11 de maig.

Els innovadors que donen les seves primeres passes a la indústria també seran protagonistes durant l’IOTSWC a través de la Startup Competition. L’objectiu del concurs és donar visibilitat a aquestes empreses i per a això s’han seleccionat les cinc millors startups en dues categories: Emprenedors Stage One que hagin desenvolupat un Producte Mínim Viable i els emprenedors de Stage Two que hagin construït els elements mínims necessaris per escalar i comercialitzar el producte. La competició se celebra en persona i els guanyadors s’anunciaran al final de la pròpia competició, el dia 12 de maig.

IOTSWC i ISE uneixen forces
El 2022, l’IOTSWC se celebrarà conjuntament amb Integrated Systems Europe (ISE), la fira professional d’audiovisuals (AV) i integració de sistemes més important del món. La celebració simultània d’ambdós esdeveniments ofereix una oportunitat única per explorar l’encreuament entre dos conjunts diferents de tecnologies disruptives i posar en relleu els punts en comú els dos sectors, oferint noves idees i mitjans de col·laboració per a tots els assistents i expositors. L’acord permetrà als visitants dels esdeveniments accedir a ambdues àrees d’exposició sense cost addicional, mentre que els delegats inscrits en el programa del congrés IOTSWC es beneficiaran d’un descompte del 50% si desitgen inscriure’s en alguna de les conferències d’ISE, i viceversa.

Congrés de Ciberseguretat de Barcelona
La ciberseguretat s’ha convertit en un camp crític dins del panorama tecnològic com una capa essencial per a tota solució. Per subratllar aquesta importància, el Barcelona Cybersecurity Congress (BCC) se celebrarà juntament amb l’IOTSWC. El tercer BCC abordarà la necessitat d’augmentar els nivells de seguretat en tota indústria per evitar o minimitzar els efectes d’un possible ciberatac. L’esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, organisme responsable de la ciberseguretat a Catalunya tant per a la societat com per a l’administració pública, comptarà amb conferències, una zona d’exposició i activitats, i un simposi per a startups. El BCC també tindrà una àrea d’exposició, una zona d’innovació i un Hacking Village que acollirà tallers i un Bug Bounty, un programa en el qual les empreses contacten amb hackers ètics disposats a posar a prova la seguretat dels seus sistemes i descobrir-ne les vulnerabilitats a canvi d’una recompensa.

Barcelona, 21 d’abril de 2022