Innovació tecnològica, nova indústria i salut per al 2017

Per a Fira de Barcelona, 2017 serà un any de grans esdeveniments internacionals amb especial protagonisme aquells dedicats a la innovació tecnològica i la nova indústria, així com al camp de la salut. As recintes de Montjuïc i Gran Via se celebraran més de 60 salons i congressos, a més d’altres 50 actes de tipus corporatiu.
L’activitat firal de 2017 es preveu molt intensa. Destacaran Mobile World Congress, la més gran trobada de la indústria de les comunicacions mòbils; Smart City Expo World Congress, cimera internacional sobre ciutats intel·ligents; Barcelona Building Construmat i Automobile Barcelona (el nou posicionament del Saló de l’Automòbil més enfocat a la connectivitat mòbil).
Tindrà especial rellevància la celebració conjunta al recinte de Gran Via de set esdeveniments relacionats amb la innovació, la tecnologia i la nova indústria: IOT Solutions World Congress; In(3D)Industry; Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas, que coincidiran amb el Congrés Mundial d’Enginyeria Química i la primera edició del World Chemical Summit, un fòrum de debat sobre el sector químic a nivell mundial.
El 2017 Fira acollirà importants esdeveniments en l’àmbit de la salut i la tecnologia, reunint més de 100.000 professionals, entre els quals figuren el Congrés de la Societat Europea de Cardiologia, el més important del món en aquest camp que se celebrarà per cinquena vegada al recinte firal barceloní, l’última el 2014; i les trobades organitzades per les societats europees de Gastroenterologia, de Cremats i de Ressonància Magnètica, entre d’altres.
Destacarà així mateix el llançament de Healthio, el nou saló de de Fira centrat en noves aplicacions tecnològiques en l’àmbit mèdic que recull l’experiència de MIHealth. També tindran lloc esdeveniments de companyies tecnològiques com SAP, WM Ware i Atlassian.
Del calendari de 2017 cal esmentar també salons de referència en diversos sectors com Barcelona Bridal Fashion Week, Piscina & Wellness Barcelona, IBTM World, Graphispag, Motoh!, B-Travel, els salons del Manga i del Còmic, el Festival Sónar, entre molts altres.
Pel que fa al negoci internacional, es coorganitzarà aquest any Smart City Expo a Buenos Aires, Casablanca i Puebla (Mèxic), així com el saló de l’Automòbil de Qatar i es llançaran a Cuba certàmens relacionats amb la indústria gràfica i el packaging, les energies renovables i la seguretat, que se sumen a Hostelcuba sobre hostaleria, a més d’oferir serveis de consultoria al Marroc i Etiòpia, entre altres projectes.
Barcelona, desembre de 2017