Hyperloop TT, INBRAIN i el premi Nobel Kostya Novoselov, ponents destacats de PUZZLE X™

La primera edició de PUZZLE X, una nova iniciativa centrada en l’ús de materials Deep Tech per construir un demà millor, organitzada per Fira de Barcelona, ​​Advanced Material Future Preparedness Taskforce (AMPT) i Mobile World Capital Barcelona, ​​comptarà amb el premi Nobel, Konstantin Novoselov; Pablo Rodríguez, fundador de Moonshotsy ambaixador de [X], la Moonshot Factory de Google; Andrés de León, CEO de Hyperloop Transportation Technologies; i Carolina Aguilar, CEO i cofundadora de INBRAIN Neuroelectronics, entre els seus ponents.

L’esdeveniment, que tindrà lloc del 16 al 18 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ​​té com a objectiu aprofitar el potencial dels Frontier Materials per resoldre alguns dels desafiaments a què s’enfronta la societat, fent-ho en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. Per fer-ho, reunirà visionaris i líders d’opinió mundials en innovació, ciència de tecnologia profunda, sostenibilitat, indústria, inversió en tecnologia i capital privat i està ultimant un ambiciós programa de conferències estructurat en cinc eixos: ciència, innovació, tecnologia de materials, indústria i capital.

Els ponents abordaran el potencial d’alguns materials i tecnologies per convertir-se en els blocs de construcció del futur, inclosos els metamaterials, els materials biomimètics i bidimensionals o el grafè. Entre ells estarà Sir Konstantin Novoselov, professor de la National University de Singapur i guanyador del Premi Nobel de Física el 2010 pel seu innovador treball sobre el grafè, qui parlarà sobre com els materials de frontera, com el grafè, poden donar pas a la tecnologia i l’electrònica de pròxima generació. Novoselov va ser inclòs el 2014 en la llista de científics més citats del món i és un dels directors de l’Institut National grafè Institute del Regne Unit.

A més, el fundador i ambaixador de Moonshots i [X] (Google), Pablo Rodríguez, compartirà idees sobre la importància de pensar de manera creativa i en l’avantguarda per aconseguir avenços tecnològics basats en materials. Les fàbriques Moonshot se centren en desenvolupar tecnologies punta més pròpies de la ciència ficció i que es considera que jugarien un paper clau per fer del món un lloc radicalment millor. Rodríguez també és un expert en Intel·ligència Artificial (IA) que treballa amb el Govern espanyol en el Consell d’Ètica d’IA.

L’esdeveniment comptarà també amb Andrés de León, CEO de Hyperloop Transportation Technologies. Amb més de 25 anys d’experiència gestionant corporacions industrials a tot el món, de León lidera l’equip de professionals que desenvolupen la propera referència en mobilitat. A PUZZLE X compartirà la seva visió sobre el transport sense emissions i la mobilitat sostenible en ciutats intel·ligents.

Una altra de les ponents de PUZZLE X és Carolina Aguilar, experta en neuroelectrònica i salut. Aguilar és la directora executiva i cofundadora de INBRAIN Neuroelectronics, una startup centrada en l’ús de l’aprenentatge automàtic i la tecnologia del grafè aplicat a teràpies neurològiques revolucionàries, i explicarà com les interfícies neuroelectròniques de pròxima generació ajudades amb IA poden beneficiar en els processos de rehabilitació del cervell.

La llista de conferenciants també inclou a Deji Akinwande, professor d’Enginyeria Elèctrica i Informàtica i membre del departament de Ciència de Materials de la Universitat de Texas (EUA), un dels majors experts internacionals en monitors de salut basats en grafè i biosensors de pròxima generació; Antonio de Lacy, cap de Cirurgia Gastrointestinal de l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​pioner mundial en l’ús d’innovadores tecnologies mínimament invasives; i Florian Lennert, director de Mobilitat i Desenvolupament Urbà de NEOM, una ciutat intel·ligent que s’està construint al costat del mar Roig amb un model de vida urbana sostenible.

Els blocs de construcció del futur
Els materials avançats i de frontera, inclosos materials quàntics, materials de baixa dimensió, materials 2D com el grafè, materials avançats i compostos intel·ligents, tenen un gran impacte en sectors com l’energia, la mobilitat, la salut, el transport, la construcció, l’electrònica, el tèxtil i la connectivitat, entre d’altres i, per tant, són excel·lents eines per reorientar la innovació i alinear-la amb els ODS. Per aconseguir aquest objectiu, PUZZLE X se centrarà en quatre ODS cada any i el 2021 aquests seran l’ODS 3, Bona salut i benestar; ODS 9, Indústria, Innovació i Infraestructura; ODS 11, Ciutats i Comunitats Sostenibles; i ODS 13, Acció pel clima.

Amb el suport del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, ​​la primera edició de l’esdeveniment se celebrarà conjuntament amb Smart City Expo World Congress i Tomorrow.Mobility. S’estructurarà en tres jornades diferents: XChange (16 de novembre), Co-Create (17 de novembre) i Ignite (18 de novembre).

PUZZLE X Venture
L’objectiu de PUZLE X és anar més enllà d’un esdeveniment anual i crear un entorn capaç de conrear idees disruptives i transformar-les en eines i productes tangibles i útils. Per fer-ho, AMPT s’associarà amb Mobile World Capital Barcelona (MWCB) per crear un ecosistema a través de el programa Collider de la MWCB per incubar i accelerar startups innovadores a Barcelona amb solucions escalables globalment. PUZZLE X Venture Barcelona es convertirà en el primer hub global d’activitats emprenedores que atraurà empreses i talent del sector dels materials deep tech i situarà Barcelona com l’epicentre dels frontier materials i la seva intersecció dels ODS.

Barcelona, 20 de setembre de 2021