HostelCuba dobla el nombre d’expositors i estrena un espai de ‘showcooking’

Entre el 25 i 27 d’abril 2017 tindrà lloc a l’Havana la segona edició de HostelCuba, el Saló Internacional de l’Equipament per a Hotels, Restaurants i Serveis Turístics que ha doblat el nombre d’expositors respecte a la seva primera convocatòria, en 2016. L’esdeveniment, que Fira de Barcelona coorganitza juntament amb el soci local Pabexpo, pertanyent al Grup Empresarial Palco, acollirà més de 400 reunions bilaterals organitzades per la Cambra de Comerç de Cuba. Aquest any el saló estrena així mateix una zona gastronòmica que acollirà sessions de showcooking i degustacions d’especialitats gastronòmiques amb la participació de la Federació d’Associacions Culinàries de la República de Cuba.
La segona edició de HostelCuba reunirà a més de 100 empreses expositores de 18 països, 8 cubanes, 48 firmes espanyoles, i també de Bolívia, Brasil, Canadà, Xina, Colòmbia, Dinamarca, França, Hongria, Itàlia, Portugal, Alemanya, Rússia, Suïssa, Uruguai, Panamà i Mèxic.
En HostelCuba s’exposaran els productes dels sectors d’Equips i maquinària per a hotels i restaurant; l’Àrea Gourmet, amb alimentació i begudes; Disseny, interiorisme i decoració; Higiene i neteja; Tèxtil, parament i uniformes; Equipament i serveis per a la indústria de l’entreteniment, oci i establiments turístics; Tecnologia i assessorament al servei de la gestió i comunicació. El saló, que tindrà lloc al recinte firal Pabexpo de l’Havana, espera rebre la visita de més de 3.000 professionals entre importadors i exportadors que proveeixen centrals de compra, hotels, restaurants i col·lectivitats, arquitectes, interioristes i dissenyadors.
Networking, formació i degustacions
Completaran l’exposició comercial presentacions de diferents productes a càrrec de les empreses expositores, així com taules rodones temàtiques, xerrades informatives i activitats de networking amb l’objectiu de facilitar els contactes entre els professionals i prescriptors del sector. S’habilitarà també un ‘Fòrum d’Inversions a Cuba’, un nou espai on empreses importadores presentaran projectes d’inversions.
HostelCuba, que compta amb l’impuls del Ministeri de Turisme de Cuba (Mintur), oferirà així mateix una agenda de 400 reunions de negoci -gestionades per la Cambra de Comerç de Cuba-entre les empreses expositores, majoritàriament estrangeres, que desitgen accedir al mercat cubà, i els principals professionals locals i compradors governamentals, interessats en conèixer els nous productes.
Per primera vegada, el saló organitzarà el seu propi Fòrum Gastronòmic, que inclourà sessions de showcooking i degustacions de cuines del món. Hi participaran empreses com Crisci Internacional, Idurgo, Grup Damm, Resol o Rational i xefs de la talla del cubà Enoch Tamayo Acosta, que prepararà el ‘esmorzar habanero’; Alcibíades Rodríguez Tejada, que realitzarà productes semielaborats per a l’hostaleria, o Fernando Esguerra, que donarà a conèixer com conjugar antigues tradicions amb solucions innovadores.
El saló va celebrar la seva primera edició al maig de 2016 en un context d’inici d’obertura de Cuba a inversors i empreses estrangeres per proveir diferents sectors, com és el cas d’equipament i serveis per a l’hostaleria i el sector turístic.
HostelCuba és un dels quatre salons que Fira de Barcelona coorganitza a l’Havana amb el soci governamental Pabexpo, fruit de l’acord signat amb el Grup Empresarial Palco, el principal operador de fires i congressos del país caribeny que gestiona els recintes Expocuba, Pabexpo i Palau de Congressos de l’Havana: Pacgraf, que es va celebrar al febrer; Energies Renovables, Fira internacional d’energies alternatives i Securtec, Saló Internacional de Sistemes de Seguretat i Emergències que se celebraran conjuntament del 19 al 21 de setembre. En 2018, del 22 al 24 de maig, tindrà lloc la 2a edició de la Fira Aliments Cuba que incorporarà equips i maquinària alimentària i coincidirà amb el Festival del Rom i la XIV Conferència Internacional de Ciència i Tecnologia dels Aliments (CICTA).
Barcelona 12 d’abril de 2017