Hispack i Alimentaria FoodTech marcaran el punt d’inici de la recuperació sectorial

Hispack i Alimentària FoodTech suposaran un punt d’inflexió per a les indústries de l’envàs i embalatge i de l’equipament, tecnologia i ingredients per a l’alimentació i les begudes. Els salons tornaran a coincidir del 19 al 22 d’octubre de 2021, en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona per a impulsar l’activitat comercial, les oportunitats de negoci i les exportacions de béns i equips. I ho faran amb un clar impuls a la internacionalització de la mà d’amec, en un context econòmic que es preveu més favorable.

La celebració conjunta d’Hispack i Alimentaria FoodTech permetrà aprofitar sinergies organitzatives i augmentar el poder de convocatòria de tots dos salons entre empreses i professionals dels seus respectius sectors, contribuint així a consolidar la seva condició de referent firal per als mercats del sud d’Europa, d’on procedeixen gran part dels seus visitants professionals.

En aquest sentit, la recentment ratificada col·laboració amb amec, la comunitat d’empreses industrials internacionalitzades, a través de les seves agrupacions amecalimentec i amecenvasgraf, així com amb altres destacades associacions sectorials, permetrà impulsar encara més la participació als certàmens de compradors internacionals interessats a adquirir equipament i tecnologia de les indústries representades.

D’aquesta manera, les dues fires treballaran al costat d’amec en la selecció de països clau per a l’exportació tant d’envàs i embalatge com de tecnologia alimentària i equipament per a la transformació i conservació d’aliments i begudes, i seleccionarà un grup de compradors internacionals dels països amb major potencial de compra d´Europa, Llatinoamèrica, la conca Mediterrània i el nord d’Àfrica.

La plataforma que representen conjuntament Hispack i Alimentaria FoodTech ofereix una visió completa del cicle de vida del producte alimentari, des de l’ingredient fins als equips i tecnologies per a totes les fases del procés de fabricació, passant per l’envàs i embalatge, la logística o la seva arribada al punt de venda. Així mateix, Hispack mostra també solucions d’embalatge, procés i logística per a sectors productius com a cosmètica, perfumeria, farmàcia i automoció, entre altres.

Innovació, sostenibilitat i digitalització
A més de la internacionalitat, tots dos salons fomentaran la innovació, l’emprenedoria, la sostenibilitat i la transformació digital de les empreses a través de la seva oferta expositiva, les seves activitats formatives i de networking per a contribuir a la reactivació i creixement econòmic de les seves indústries.

Tant Hispack com a Alimentaria FoodTech tindran lloc durant la mateixa setmana en la qual també se celebrarà el Gastronomic Forum Barcelona, al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, i el Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, on en el marc de la capitalitat mundial de l’Alimentació Sostenible de Barcelona, 200 ciutats participants es comprometen a desenvolupar models agroalimentaris sostenibles, justos i sans.

En la seva última edició conjunta, en 2018, els salones van reunir prop de 1.100 expositors directes de 30 països i més de 38.000 visitants, un 10% de procedència internacional.

Barcelona, 11 de març de 2021

Susana Santamaria / Salvador Bilurbina
650.933.776 /628162674
ssantamaria@alimentaria.com