Gastronomic Forum Barcelona accelera la contractació i reserva ja més del 60% de l’espai

A menys de cinc mesos per a la seva celebració, la propera edició de Gastronòmic Fòrum Barcelona, ​​que tindrà lloc del 18 a el 20 d’octubre de 2021 a Fira de Barcelona, ​​està tenint una gran acollida entre les empreses de foodservice, alimentació i equipament hostaler. El saló, que té com a objectiu contribuir a la reactivació de el sector, compta ja amb més de el 60% del seu espai reservat per prestigioses firmes que participen habitualment, a les que s’estan sumant, en aquesta edició, importants empreses que acudeixen per primera vegada.

La bona marxa de la comercialització confirma la gran acollida que aquest saló professional està tenint per part de la indústria que veu en Gastronòmic Fòrum Barcelona el primer gran esdeveniment nacional post pandèmia on iniciar el camí de la reactivació econòmica de el sector. Destacades empreses com Assolim Alimentària, Casa Amteller, Friolisa, Bidfood GuzmanGastronomia, Tupinamba, Damm, Makro, Tacisa o La Grana Ecològica, entre moltes altres, ja han confirmat la seva participació com a expositors al saló, amb l’objectiu de retrobar-se amb clients, compradors i professionals d’aquesta indústria per primera vegada després de la crisi sanitària.

Així, Gastronomic Fòrum Barcelona reunirà al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona als principals agents nacionals de el món de la gastronomia, la restauració, el foodservice i l’hostaleria, i facilitarà les reunions de negocis i l’intercanvi d’idees per a la recuperació. Per tal de que totes aquelles empreses interessades formin part del saló, l’organització promou importants descomptes de participació per a qui reservi el seu espai abans del 15 de juny i preus especials per a antics expositors i empreses participants d´ Alimentaria i Hostelco.

Per a Josep Alcaraz, director de Gastronomic Fòrum Barcelona “el saló serà clau per a la reactivació en l’etapa post-Covid per l’impacte que generarà entre les empreses de el sector i perquè permetrà tornar a connectar negocis i operacions comercials suspeses durant aquest període de pandèmia”.

Major protagonisme de vins i destil·lats
Gastronomic Fòrum Barcelona inclourà propostes especialitzades com el Fòrum Dolç, un espai de divulgació que tindrà com a eixos centrals la pastisseria, la gelateria i la fleca, promogut pel Gremi de Pastisseria de Barcelona i Espai Sucre; l’Espai Catalunya, amb aliments de proximitat i més de 70 empreses artesanes agrupades per Prodeca, i les Diputacions de Barcelona i Girona; i el ForumLab Alimentació Sostenible 2021, un laboratori d’idees amb la sostenibilitat com a protagonista, on s’abordaran temes de digitalització, gestió i finançament empresarial.

El vi cobrarà especial protagonisme en aquesta propera edició. A més del Fòrum Vi en què participaran, entre d´altres, els sommeliers Josep Roca i Ferran Centelles, l’oferta vitivinícola es completarà amb la presència de més de 50 empreses productores al Showroom del Vi Català, organitzat per Prodeca, en què hi haurà un espai divulgatiu de les DO catalanes a càrrec de l’Incavi, en el marc de la Setmana del Vi Català.

Així mateix, s’estrenarà Barcelona Cocktail Art que, després de la seva trajectòria tant a Alimentaria com a Barcelona Wine Week, recala al saló per exhibir la millor producció i les tendències en còctels i destil·lats. L’espai comptarà amb una zona expositiva i un ampli programa d’activitats vertebrats sota els projectes de sostenibilitat que imperen avui en aquest mercat.

Una gastronomia més sostenible, en viu
Cuiners, caps de sala, sommeliers, pastissers, artesans i altres professionals del sector de l’alimentació es donaran cita en els diferents escenaris de la fira per oferir classes magistrals, sessions temàtiques, tastos i presentacions de productes. Així, a més d’un aparador de novetats i tendències, Gastronomic Fòrum Barcelona funcionarà com un gran espai de divulgació de l’avantguarda culinària per propiciar el debat i la reflexió entre la gastronomia i els diversos àmbits relacionats amb ella com la indústria alimentària, l’enologia, la investigació i innovació tecnològica i els nous models de gestió de negocis.

Joan Roca (Celler de Can Roca ***), Ángel León (A Ponent ***), Eneko Atxa (Azurmendi ***), Pierre Gagnaire (Gagnaire ***), Norbert Niedekofler (Hubertus ***), Ricard Camarena (Ricard Camarena **), Xavier Pellicer (Xavier Pellicer *), Maria José San Roman (Monastrell *), Maria Solivellas (Ca Na Toneta), Pepe Solla (Solla *), Javier Olleros (Culler de Pau **), Amélie Darvas (Aponem), Najat Kaanache (Nur Restaurant), Martina Caruso (Hotel Signum Salina *) i Iolanda Bustos, conformen ja part del planter de xefs que integren un programa que tindrà la sostenibilitat com a principal eix temàtic.

El saló es durà a terme en el marc d’una setmana dedicada a la sostenibilitat alimentària que coincidirà també amb l’acte principal de la designació de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

Barcelona, juny de 2021

Susana Santamaria

650933776 / 628162674

ssantamaria@alimentaria.com