Fira de Barcelona trasllada al mes de setembre la celebració d’Alimentaria i Hostelco

Fira de Barcelona ha decidit traslladar al proper mes de setembre la celebració conjunta dels salons Alimentaria i Hostelco, prevista inicialment del 20 al 23 d’abril al recinte de Gran Via. Davant l’actual situació internacional s’ha adoptat aquesta mesura amb l’objectiu de garantir una gran edició per als seus expositors i visitants, procedents de nombrosos països del món.

Davant les inquietuds del sector pel context internacional, el comitè organitzador d’Alimentaria i l’organització d’Hostelco (formats per algunes de les principals empreses del sector a Espanya), han considerat convenient posposar la seva celebració als dies 14 al 17 del proper mes de setembre, vetllant d’aquesta manera per la realització d’una gran edició amb les màximes expectatives comercials, de networking i participació de visitants i compradors internacionals.

El director general de Fira de Barcelona, ​​Constantí Serrallonga, ha explicat que “tot i que l’espai de contractació està pràcticament al complet, hem pres aquesta decisió després d’avaluar en profunditat la situació i escoltar el sector, a qui agraïm el seu suport, amb l’objectiu de garantir el millor desenvolupament d’un esdeveniment tan rellevant, de referència internacional, i després de poder comptar amb altres dates idònies al nostre calendari firal”.

D’aquesta manera, la preparació d’Alimentaria i Hostelco, organitzats per Alimentaria Exhibitions, societat de Fira de Barcelona, ​​segueixen desenvolupant-se amb intensitat des del punt de vista comercial, de planificació d’activitats, presentació de novetats i expectatives de participació amb la previsió d’ocupar, una edició més, la quasi totalitat del recinte de Gran Via. Els dos salons conformen conjuntament una de les més grans plataformes internacionals per a la indústria de l’alimentació, la gastronomia i l’equipament hoteler, amb més de 4.500 empreses expositores, 1.000 d’elles procedents de 70 països, i prop de 150.000 visitants, un 30% internacionals, de 156 països.

Resta d’esdeveniments segons allò programat
D’altra banda, en aquest moment continuen a bon ritme els diferents esdeveniments que la institució té previst organitzar aquest any als seus recintes de Gran Via i Montjuïc, centrats en diferents àmbits i sectors. Concretament, aquest mes de març se celebraran el Saló de l’Ensenyament, Futura, el Saló de l’Ocupació Juvenil i B-Travel.

Així mateix, a l’igual que altres entitats i recintes firals europeus, la institució firal barcelonina manté un estret contacte amb els responsables sanitaris per seguir l’evolució del COVID-19 i els protocols establerts, d’acord amb les directrius tant de les autoritats locals com de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Barcelona, 5 de març de 2020

Direcció de Comunicació
Amparo Losada / Salvador Bilurbina
93 233 26 82 / 93 233 26 59 /alosada@firabarcelona.com / sbilurbina@firabarcelona.com

Susana Santamaría / ssantamaria@alimentaria.com