Fira de Barcelona replanifica el calendari de celebració dels seus propers esdeveniments

Davant l’actual situació i després de les últimes mesures dictaminades per les autoritats, Fira de Barcelona ha replanificat el calendari dels propers esdeveniments que organitza als seus recintes amb l’objectiu de mantenir la major part de l’activitat programada inicialment i poder celebrar-la en les millors condicions possibles en un entorn que es preveu sigui més favorable. Així el saló B-Travel, la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week (VBBFW) i Expoquimia, entre d’altres, previstos per a les pròximes setmanes o mesos, es reubicaran en altres dates a partir de juny.

El saló B-Travel, centrat en el turisme d’experiències, previst per al cap de setmana del 27 al 29 de març, s’ajorna als dies 19 al 21 de juny al recinte de Montjuïc, decisió que s’ha pres amb el suport del sector. Aquest certamen reuneix més de 200 expositors, entre els quals hi ha totes les Comunitats Autònomes i representacions de més de 40 països i regions, agències de viatges i companyies de transport, entre d’altres.

La Valmont Barcelona Bridal Fashion Week, que s’havia de celebrar del 20 al 26 d’abril, tindrà lloc del 8 al 14 de juny al recinte de Montjuïc. El saló líder de moda nupcial celebrarà el seu 30è aniversari amb la participació prevista de grans firmes i joves dissenyadors nacionals i internacionals.

Retail & Brand Experience World Congress, esdeveniment especialitzat en la transformació del comerç i el nou paper de les marques, que estava fixat pels dies 12 a 14 de maig, se celebrarà al recinte firal de Gran Via entre el 17 i el 19 de novembre, coincidint amb Smart City Expo World Congress i Smart Mobility, referents en mobilitat, ciutats intel·ligents i solucions urbanes.

La primera edició del nou saló BforPlanet, centrat en impulsar entre els sectors econòmics i empresarials els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, traslladarà les dates previstes, del 26 al 28 de maig, als dies 22 i 23 de setembre al recinte Montjuïc. Per la seva banda, el saló especialitzat en l’emprenedoria i les pimes, Bizbarcelona, que figurava inicialment al calendari els dies 27 i 28 de maig, s’ha posposat als dies 8 i 9 de juliol.

Pel que fa a Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast, els tres esdeveniments dels sectors químic, del tractament de superfícies i del plàstic, previstos del 2 al 6 de juny de 2020 al recinte de Gran Via, també veuran alterades les seves dates de celebració i tindran lloc de l’1 al 5 de desembre, després d’haver consensuat aquesta mesura amb els principals representants de cadascuna d’aquestes indústries.

Avaluació de la situació
Així mateix, i tal com ja s’havia avançat, el Saló de l’Ensenyament, que tenia previst celebrar-se del 18 al 22 d’aquest mes de març, tindrà lloc en unes dates pendents d’acordar amb el Departament d’Educació i la Secretaria d’Universitats, del Departament d’Empresa i Coneixement. Igualment, s’ajornen Futura, el Saló de l’Ocupació Juvenil (organitzat per l’Ajuntament de Barcelona) i la Fira d’Empreses Simulades, que formen part també de la Setmana de la Formació i el Treball, on es reuneixen més de 270 universitats i centres de formació que presenten les noves propostes d’oferta acadèmica per al curs 2020-2021.

En línia amb la decisió presa fa unes setmanes de traslladar Alimentaria i Hostelco del mes d’abril a setembre, Fira de Barcelona ajorna i reubica els seus salons atenent a la realitat de el moment actual i amb la perspectiva de poder celebrar aquests esdeveniments de tant pes en els seus respectius sectors en unes dates i circumstàncies que espera siguin més favorables, assegurant d’aquesta manera la màxima activitat i la generació d’oportunitats per a expositors i visitants. En aquest sentit, la institució treballa per preparar les millors edicions possibles seguint atentament l’evolució de la situació generada pel COVID-19 i d’acord amb les indicacions de les autoritats.

Així mateix, Fira de Barcelona vol expressar la seva solidaritat i suport a la feina i disponibilitat de tot el personal sanitari i professionals d’altres serveis públics i essencials davant la greu situació que estem vivint.

Barcelona, 16 de març de 2020

Direcció de Comunicació

Amparo Losada / Salvador Bilurbina
Tel. 93 233 26 82 / 93 233 26 59

alosada@firabarcelona.com / sbilurbina@firabarcelona.com