Fira de Barcelona rep un reconeixement internacional pel seu protocol contra la covid-19

Fira de Barcelona ha rebut el Reconeixement Empresarial de la Fundació Internacional ORP (Occupational Risk Prevention) pel seu protocol de prevenció i seguretat contra la covid-19. Aquesta distinció reconeix la planificació, gestió i aplicació de les mesures adoptades per la institució amb l’objectiu de celebrar esdeveniments en un espai segur per a treballadors, organitzadors, proveïdors, expositors i visitants.

La Fundació Internacional ORP, dedicada a la millora de la qualitat de vida laboral, ha concedit a Fira de Barcelona el Reconeixement Especial al mèrit en la gestió empresarial 2021 per “definir, desenvolupar i implantar un protocol d’actuació tècnic i sanitari contra la covid-19 que li permet desenvolupar la seva activitat firal en un entorn segur”.

El protocol, desenvolupat per Fira de Barcelona amb la col·laboració de la consultora especialitzada en gestió de riscos Aon i l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​centre epidemiològic de referència, contempla un conjunt de mesures per garantir la màxima seguretat de tots els assistents als seus recintes. Destaquen, entre altres, l’ús de tecnologia IoT i intel·ligència artificial per controlar aforaments i distància física, així com regular la ventilació i la renovació de l’aire; processos d’acreditació i accés 100% digital; i traçabilitat dels contactes, a més de reforçar les mesures sanitàries com l’ús obligatori de màscara, control de temperatura o desplegament de punts d’higienització.

Fira de Barcelona ha aplicat amb èxit aquestes mesures de prevenció en els esdeveniments celebrats en els seus recintes de Montjuïc i Gran Via, entre els quals destaquen el MWC Barcelona i l’ISE, en els quals també ha col·laborat Quirón Prevención en la realització de test d’antígens.

A més d’Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast, celebrats recentment, de cara al calendari de la tardor, la institució continuarà aplicant el protocol en els salons i congressos previstos entre els quals figuren importants cites firals com Automobile Barcelona, ​​Saló Nàutic, Caravaning, Gastronomic Forum Barcelona, Bizbarcelona i Saló de l’Ocupació, Smart City Expo World Congress, Piscina & Wellness Barcelona i IBTM World, entre d’altres.

Gràcies al seu precís protocol contra la covid-19, la institució disposa del segell internacional “Safe Travels” del World Travel Tourism Council (WTTC), que distingeix les destinacions que segueixen les mesures de salut i higiene alineades amb aquesta organització i que estan avalades així mateix per l’Organització Mundial de la Salut.

Premis ORP
La Fundació Internacional ORP, amb seu a Barcelona, ​​Madrid, Colòmbia, Xile, Argentina i Mèxic, té la vocació de reconèixer l’esforç i el compromís d’empreses, entitats i professionals que destaquen en l’impuls i desenvolupament d’iniciatives que contribueixin a millorar el benestar en l’àmbit de l’activitat laboral. Amb aquest motiu, convoca el Premi Internacional ORP i els Reconeixements Empresarials, que s’emmarquen en el Congrés ORP, la trobada internacional més important en l’àmbit de la prevenció laboral, que enguany s’ha celebrat a Santiago de Compostel·la.

Barcelona, 21 de setembre de 2021

Àrea de Comunicació

93 233 26 59

sbilurbina@firabarcelona.com