Fira de Barcelona obté la certificació ISO 14001 en gestió mediambiental d’AENOR

Fira de Barcelona ha obtingut la certificació ISO 14001, la norma més reconeguda a nivell internacional en matèria de gestió ambiental. D’aquesta manera, la institució demostra i reforça la seva aposta per la sostenibilitat, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic en línia amb el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Aquesta certificació, atorgada per AENOR, acredita que el sistema de gestió ambiental de Fira de Barcelona compleix amb els requisits de la norma internacional ISO 14001 i posa en relleu les accions que ha impulsat la institució per minimitzar l’impacte generat per la seva activitat firal i congressual, apostant per l’eficiència energètica, les energies renovables, la gestió dels residus, l’eco disseny, l’economia circular i l’optimització de recursos i serveis.

Amb l’obtenció de la ISO 14001, Fira de Barcelona fa un pas més en el nivell d’aplicació i compliment de les mesures implantades en la gestió del seu recinte de Gran Via, així com en l’organització d’esdeveniments a través d’iniciatives com “Towards Zero Waste” (cap al residu zero), que contribueixen a la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Així mateix, el consum d’energia verda, la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en els seus pàrquings o la generació d’energia renovable mitjançant les plaques fotovoltaiques instal·lades en la coberta del recinte de Gran Via són altres exemples d’aquest compromís. Igualment, la institució impulsa esdeveniments relacionats amb la sostenibilitat com Smart City Expo World Congress, cimera internacional sobre solucions urbanes i ciutats intel·ligents, o BforPlanet, centrat en l’impuls dels ODS.

Per al director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, “aquesta certificació és un reconeixement al nostre compromís amb la sostenibilitat, que hem integrat a la nostra estratègia corporativa, és factor clau en la nostra concepció del model de negoci i del desenvolupament de la nostra activitat, que volem fer extensiu a altres organitzadors, proveïdors, expositors i visitants”. En aquest sentit, ha posat en valor rebre aquest segell que “acredita a nivell internacional l’aposta de la institució per la millora contínua del seu sistema de gestió ambiental i reforça encara més el seu paper com a generador de valor social, riquesa i benestar al seu entorn”.

El certificat ha estat lliurat al recinte de Gran Via al director general de Fira pel director de la Regió Mediterrània d’AENOR, Ángel Luis Sánchez Cerón, que ha destacat que: “Fira de Barcelona promou, d’aquesta manera, la protecció ambiental i la prevenció de la contaminació des d’un punt de vista d’equilibri amb els aspectes socioeconòmics apostant per una millora continua”.

L’obtenció de la ISO 14001 se suma a altres reconeixements internacionals com el Sustainable Development Award (2017) de la UFI, la principal associació de fires del món, que va premiar Fira per contribuir a què Barcelona es converteixi en destinació de referència en matèria de sostenibilitat firal. Així mateix, la institució participa de manera activa en el programa BCN Sustainable Tourism de Turisme de Barcelona i s’ha adherit al Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere, que reconeix a aquelles empreses que aposten per una gestió responsable amb el medi ambient, la cultura, les condicions laborals, l’equitat de gènere i el retorn social i econòmic.

Barcelona, 27 de juny de 2021

Àrea de Comunicació