Fira de Barcelona llança Tomorrow.Mobility per impulsar la mobilitat del futur

Tomorrow.Mobility World Congress és un nou esdeveniment global organitzat per Fira de Barcelona per promoure el disseny i adopció de nous models de mobilitat urbana sostenible. El certamen, coorganitzat amb EIT Urban Mobility, una iniciativa del European Institute of Innovation and Technology, organisme de la Unió Europea (UE), i compta amb el suport d’importants empreses i institucions. TMWC neix amb la vocació de ser un referent mundial en aquest camp i anar més enllà d’un esdeveniment puntual ja que comptarà amb una plataforma online de coneixement activa durant tot l’any, així com un hub d’innovació on reunir els principals actors de la indústria.

El certamen, que se celebrarà junt amb Smart City Expo World Congress (SCEWC), fira líder mundial sobre ciutats intel·ligents, a més de comptar com a soci amb l’EIT Urban Mobility, la iniciativa europea més gran per a la transformació de la mobilitat urbana creada pel European Institute of Innovation and Technology, té el suport inicial de més d’un centenar d’empreses i entitats entre les que figures el Banc Mundial, el World Economic Forum, Nacions Unides, Microsoft, Mastercard, ADP (Aeroports de París), l’Associació Internacional de Ports, el Port de Barcelona, Moventia, RACC i Social Car. El certamen vol donar resposta als reptes de futur de la mobilitat, un sector que serà un dels principals motors de creixement de futur amb un volum de mercat que podria assolir els 60.000 milions d’euros el 2027.

Tomorrow.Mobility és l’evolució de Smart Mobility Congress, el saló sobre mobilitat urbana i interurbana intel·ligent que té lloc des de 2016 juntament amb SCEWC. El nou esdeveniment, que comptarà amb congrés i zona expositiva, tindrà una primera edició pilot al novembre d’enguany amb vista a la celebració de 2022. Abordarà àmbits com la micro mobilitat (patinets elèctrics, bicicletes), el transport públic, els proveïdors de mobilitat (car sharing, aero taxis), l’automoció (cotxes elèctrics, connectats i autònoms), la logística d’última milla (lliuraments de comerç electrònic, drons de repartiment), infraestructures intel·ligents (gestió de flotes, geolocalització i sistemes de pagament), transició i eficiència energètica, i digitalització.

El certamen, que se celebrarà al recinte de Gran Via en paral·lel a l’edició d’aquest any de SCEWC, prevista del 6 al 18 de Novembre, tindrà a més presència en d’altres punts de la ciutat amb l’organització de tests i proves pilot en les quals s’implicarà directament la ciutadania.

El president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha assegurat que “els sistemes urbans de transport intel·ligent i sostenible seran unes de les principals vies de desenvolupament de l’economia i la societat”, i després d’agrair el suport de destacades empreses i institucions a Tomorrow.Mobility ha subratllat que “amb aquest esdeveniment reforcem el nostre compromís amb la sostenibilitat i l’impuls dels ODS”.

Per la seva banda, el director general de la institució firal, Constantí Serrallonga, ha assenyalat que el seu llançament “és un clar exemple de l’objectiu estratègic de posicionar-se amb iniciatives de projecció mundial en sectors innovadors i d’alt valor afegit”.

Suport d’empreses i institucions
Al costat de les empreses privades, la implicació del sector públic serà un altre dels pilars de Tomorrow.Mobility, al qual se sumarà una aliança estratègica amb EIT Urban Mobility, un dels actors clau en el disseny del futur del transport, la EIT Urban Mobility, un dels actors clau en el disseny del futur del transport, pel seu rol com l’aliança europea encarregada de la innovació en matèria de mobilitat sostenible i ciutats més habitables.

Maria Tsavachidis, CEO d’EIT Urban Mobility, que serà presidenta de l’esdeveniment, ha afirmat que “estem molt il·lusionats amb la coorganització de Tomorrow.Mobility. La nostra col·laboració amb Fira ajudarà a expandir la xarxa d’innovació per a la mobilitat urbana a Europa i més enllà. El nostre objectiu és fomentar la innovació i la transformació cap a la mobilitat sostenible, descarbonitzar la mobilitat, millorar la qualitat de vida de les persones i fer que l’economia europea sigui més competitiva. Reunir els líders mundials i pioners en mobilitat sostenible sota el paraigua de Tomorrow.Mobility és un pas important cap a aquest objectiu. Inspirarà i crearà noves oportunitats per als nostres socis, ciutats, startups i les seves innovacions“.

El sector de la mobilitat intel·ligent i sostenible serà un dels de major creixement al llarg dels pròxims anys. Segons l’estudi d’Allied Market Research, el mercat global de la mobilitat intel·ligent va generar prop de 30.000 milions d’euros el 2019, i s’estima que assolirà els 60.000 milions el 2027, amb taxes de creixement superiors al 20%. Entre els segments responsables d’aquest potencial figuren els serveis de transport sota demanda, el transport compartit, els sistemes de gestió del trànsit i les infraestructures intel·ligents.

Plataforma 365 dies a l’any
L’objectiu de Tomorrow.Mobility és anar més enllà d’un esdeveniment i, en aquest sentit, el llançament del nou saló anirà acompanyat de la creació d’una plataforma de continguts digitals de referència global que funcioni 365 a l’any i el converteixi en la gran plataforma global de mobilitat urbana, sostenible i intel·ligent. Aquest suport digital permetrà accedir tant a esdeveniments en directe com a continguts a la carta estructurats per temàtiques amb l’objectiu de facilitar la transferència de coneixement. A més, també inclourà eines per al networking i la formació de professionals.

La voluntat del nou esdeveniment és la de crear un llegat a Barcelona que el consolidi com una referència internacional en mobilitat sostenible, per això Tomorrow.Mobility treballarà en la creació d’un hub de mobilitat a la ciutat que reuneixi empreses, startups i institucions per a fomentar la innovació en el sector.

Barcelona, 11 de juny de 2021

Direcció de Comunicació

Amparo Losada

93 233 26 82

alosada@firabarcelona.com