Fira de Barcelona celebra el Global Exhibitions Day coincidint amb la seva tornada a l’activitat presencial

Fira de Barcelona se suma al Global Exhibitions Day (Dia Internacional de les Fires), una iniciativa de la Global Association of the Exhibition Industry (UFI), l’associació d’operadors firals de tot el món, que en aquesta edició vol posar en valor el paper clau de les fires per a la recuperació en l’etapa post-Covid. Aquesta commemoració coincideix amb la tornada a l’activitat presencial de Fira de Barcelona per ser motor econòmic i social del territori.

Cada any, en un context de normalitat previ a la Covid-19, se celebren al món 32.000 fires professionals, que reuneixen 4,8 milions d’empreses expositores i 353 milions de visitants. Es calcula que la indústria firal mundial té un impacte econòmic de 299.000 milions d’euros anuals i genera 3,4 milions de llocs de treball directes i indirectes, segons un informe d’Oxford Economics per a la UFI.

En la seva sisena edició, el Global Exhibitions Day, que compta amb la participació d’organitzadors i operadors firals, recintes, centres de convencions i associacions de 115 països, posa el focus en la importància de les fires per a la reconstrucció de les economies i les comunitats.

Per al director general de Fira de Barcelona, ​​Constantí Serrallonga, “les fires són clau per a la reactivació en l’etapa post-Covid per l’impacte que generen en el territori i perquè constitueixen una de les millors plataformes per tornar a connectar negocis i promoure el networking de manera presencial amb totes les mesures de seguretat. Fira reprèn l’activitat presencial, complementada amb propostes digitals per ser, ara més que mai, motor econòmic i social”.

L’activitat firal en els recintes de Montjuïc i Gran Via ha arrencat amb Integrated Systems Europe (ISE), l’esdeveniment més important del món de la indústria audiovisual que se celebra, per primera vegada a Barcelona, ​​adaptat a les circumstàncies actuals, i ho fa des d’ahir i fins avui en una edició presencial i online. Es tracta d’una de les grans cites tecnològiques d’aquest estiu, juntament amb la propera edició de MWC Barcelona del 28 juny a l’1 juliol, que coincidirà novament amb 4YFN.

Seguiran els salons Only Tatto Expo, B-Travel, Affiliate World Europe, eShow, BforPlanet i Automobile Barcelona. A partir de setembre i fins a finals d’any està prevista la celebració d’esdeveniments com Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast, Bizbarcelona, ​​al Saló de l’Ocupació, Gastronomic Forum Barcelona, ​​Saló Nàutic, Caravaning, Hispack, Alimentaria FoodTech, Smart City Expo World Congress , Piscina i BBConstrumat, entre d’altres.

En un context de plena activitat firal, la institució genera un impacte econòmic anual de 4.710 milions d’euros, amb un valor afegit brut (VAB) equivalent a l’1% del PIB de Catalunya, 35.000 llocs de treball i 971 milions de recaptació fiscal, segons un estudi elaborat per l’Institut d’Economia de Barcelona (IEB) de la Universitat de Barcelona.

Barcelona, 2 de juny de 2021

Àrea de Comunicació
Tel. 93 233 26 59
premsa@firabarcelona.com