Fira de Barcelona aposta per potenciar la sostenibilitat en el disseny dels seus salons

Fira de Barcelona dona un pas perquè els seus s’organitzin sota criteris de sostenibilitat i economia circular. En el marc de la seva estratègia cap a l’acompliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) durà a terme aquesta iniciativa als salons BBConstrumat i Piscina Wellness Barcelona amb l’objectiu de convertir-los en esdeveniments amb residu zero, seguint així els passos que va iniciar Smart City Expo World Congress en les seves passades edicions. 

D’aquesta manera, aquests salons aplicaran, amb l’assessorament de la consultora Lavola, criteris d’economia circular per minimitzar l’impacte mediambiental que provoca la seva activitat, com la reducció del plàstic d’un sol ús, la utilització de fusta amb el segell del Programa per al Reconeixement de Certificació Forestal (PEFC), no col·locar moqueta o instal·lar-la reciclable o donar els aliments que no es consumeixin a l’ONG Nutrició Sense Fronteres, entre altres iniciatives.
Aquests criteris, que ja s’han començat a aplicar a Smart City Expo i Barcelona Building Construmat, s’intensificaran a les properes edicions d’aquests salons i es començaran a implementar en d’altres, com a la pròxima edició de Piscina & Wellness Barcelona, que tindrà lloc del 15 al 18 d’octubre, en què es reutilitzarà l’aigua de les piscines exposades o es recol·lectarà tot el paper sobrant, entre altres mesures.
Lavola, partner de Fira en aquest projecte, forma part del grup internacional Anthesis i compta amb una dilatada trajectòria de més de 35 anys en què ha ofert els seus serveis a tota mena d’empreses i institucions per aconseguir la sostenibilitat integral.
Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats l’any 2015 per l’ONU a la seva Agenda 2030 inclouen des de l’eliminació de la pobresa fins al combat al canvi climàtic, l’educació, la igualtat de la dona, la defensa del medi ambient o el disseny de les nostres ciutats.
Barcelona, 4 juliol de 2019