Expoquimia mostrarà l’impacte de la innovació industrial de la mà dels líders del sector

Expoquimia, la Trobada Internacional de la Química de Fira de Barcelona, emprèn una nova etapa en què té com a objectiu oferir les darreres solucions del mercat que resolguin de manera pràctica les necessitats actuals d’empreses i professionals usuaris d’una indústria clau per al desenvolupament econòmic i sostenible. L’esdeveniment emblemàtic i líder del sector a Espanya tindrà com a eixos l’economia circular, la digitalització de la indústria i la transferència tecnològica.

 

El model renovat d’Expoquimia, saló que tindrà lloc del 30 de maig al 2 de juny de 2023 amb Equiplast al pavelló 3 del recinte de Gran Via, ha despertat l’interès de les principals empreses del sector, ja que, a nou mesos de la seva celebració, compta amb la participació de més de 120 expositors. Igualment, ha rebut el suport unànime del seu Comitè Organitzador, en què estan representades les companyies líders de la indústria química espanyola, així com les principals associacions i institucions sectorials.

Expoquimia mostrarà, en el seu espai expositiu, aquells projectes i iniciatives ja presents al mercat que aconsegueixin resoldre els reptes que té plantejats la indústria i agruparà els 21 sectors representats en quatre grans blocs: Indústria química de base; Instrumentació Analítica; Equips i tecnologies per al procés de producció i Tecnologies per al tractament de superfícies-Eurosurfes.

El nou director del grup de salons Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas, el també director d’Hispack, Xavier Pascual, ha explicat que “Expoquimia és una aposta clara pel sector i vol estar a la seva altura” i ha assenyalat que “té com objectiu acostar-se a la demanda i mostrar l’oferta més nova del mercat, però també més útil i pràctica per a l’usuari”. Pascual substitueix la fins ara directora de l’esdeveniment, Pilar Navarro.

Per la seva banda, el president de la patronal del sector, FEIQUE, i d’Expoquimia, Carles Navarro, ha manifestat que el certamen “seguirà sent un actor fonamental per a una indústria essencial com la química que és motor econòmic, d’innovació i sostenibilitat” i ha afirmat que “sense la química, molts dels Objectius de Desenvolupament Sostenible no seran possibles”.

Per això, el saló organitzarà, per primera vegada, un nou espai de coneixement on es presentarà la innovació posada en pràctica amb els casos, projectes i iniciatives que millor visibilitzin el lideratge el sector químic en l’aplicació de noves tecnologies i el seu caràcter transformador en tres grans àmbits: economia circular, digitalització i transferència tecnològica. També comptarà un any més amb el projecte Smart Chemistry, Smart Future, liderat per la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE), en què, sota el títol Green Deal Edition, es mostraran les iniciatives de les principals companyies del sector a l’àmbit de la transició cap a una economia sostenible i digital.

Expoquimia inclou, a més, com a esdeveniment oficial amb el Congrés Mediterrani d’Enginyeria Química que se centrarà, des del vessant científic, en la implementació de l’Agenda 2030, i complementarà la seva oferta amb diversos side events com les jornades organitzades per associacions com AERCE, Bequinor , Aimplas, SEQC o Beauty Cluster, entre d’altres.

Equiplast i Eurosurfas

El pavelló 3 també acollirà una nova edició d’Equiplast, la Trobada Internacional del Plàstic i el Cautxú, que, en aquests moments, ja compta amb més de 80 expositors, entre els quals hi ha els principals líders del sector.

El president d’Equiplast, Bernd Roegele, ha destacat que “el 2023, Equiplast mostrarà la potència d’un sector que aposta per implementar innovacions que redueixin o impedeixin l’impacte mediambiental de la seva activitat”. En aquest sentit, el saló, que aposta per la circularitat i la innovació com a palanques de canvi sectorial, comptarà amb el projecte Rethinking Plastics, una exposició on s’exhibiran diversos articles fabricats amb materials reciclats.

Amb Expoquimia i Equiplast, tindrà lloc una nova edició d’Eurosurfas, que reunirà un any més les empreses del tractament de superfícies, configurant així la plataforma firal líder a Espanya d’aquests sectors industrials.